Közélet

Összeomlott a rendszer a szegedi Kormányablakokban, nem lehetett sem személyi igazolványt, sem pedig útlevelet igényelni vagy cserélni

Összeomlott a rendszer a szegedi, Rákóczi téri Kormányhivatalban. Nem lehet sem személyi igazolványt, sem pedig útlevelet igényelni – írta üzenetben szerkesztőségünknek több Szeged365 olvasó. Mint kiderült, a probléma nem csak a városunkban mutatkozott, hanem az egész országban gubanc volt.

Kedden vagy egy tucatnyian jelezték szerkesztőségünknek, hogy valami gond lehet a Kormányablakokban Szegeden. Azóta kiderült, hogy a technikai probléma bizony nem csak városunkat érintette, hanem országosan mindenhol leálltak a digitális fényképezőgépek, ezért:

  • sem személyi igazolványt,
  • sem útlevelet,
  • sem pedig jogosítványt nem lehetett igényelni vagy cserélni a Kormányablakokban.

NEM TUDNAK ÚJ FOTÓT KÉSZÍTENI

A digitális fényképezőgépek leállása a jogosítványhoz vagy személyi igazolványhoz szükséges fotók elkészítésénél használatosak. Úgy tudni, az elmúlt 1-2 évben megújított okmányok esetében el lehet járni, hisz a rendszerben ott van még a korábbi fotó, de újat nem tudnak készíteni sehol sem. Arról nincs információ, mi történhetett, állítólag a központ se osztotta meg a kormányablakokkal. A 24.hu szerint azt tanácsolták többeknek, hogy próbálkozzanak szerdán. Időközben kijött egy központi közlemény is, amelyben ez áll:

“Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy technikai probléma miatt 2022. augusztus 9-én a kormányablakok Photo Box munkaállomásai nem működnek, így a személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, parkolási igazolvány iránti kérelmek, illetve az egyéb, fényképezéssel járó okmányok ügyintézése átmenetileg nem lehetséges. A hiba elhárítása folyamatban van, kérjük Tisztelt Ügyfeleink szíves megértését és türelmét.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb