Mindenmás

Félsorompókat telepítenek ahhoz a vasúti átjáróhoz Mindszentnél, ahol áprilisban öt halálos áldozatot követelő vonatbaleset történt

Megkezdték a félsorompó telepítését a Déli utcai vasúti átjáróhoz Mindszentnél. Ott, ahol korábban öt halálos áldozatot követelő vonatbaleset történt – derült ki Mindszent Város Önkormányzata Facebook posztjából.

Mint kiemelték, hamarosan már nem csak a fekvőrendőr, hanem a sorompó is felhívja a gépjárművezetők figyelmét a veszélyes átkelőre. A műszaki munkálatok augusztus végére fejeződnek be, ami után egy engedélyeztetési eljárás veszi kezdetét. Ennek végeztével lesz működőképes a szerkezet.

JÚLIUSBAN FEKVŐRENDŐR KERÜLT A HELYSZÍNRE

Egy fokkal már júliusban biztonságosabb lett a vasúti átjáró Mindszentnél. Akkor Mindszent Város Önkormányzata fekvőrendőrt helyezett ki a Déli utcai vasúti átjáróhoz. Az útszakaszon 30 km/órás sebességkorlátozás is érvényben van, és arra kérnek minden arra közlekedőt, hogy ezt tartsák be.

ÁPRILIS 5-ÉN TÖRTÉNT A TRAGÉDIA

Április 5-én kora reggel történt az elmúlt évek egyik legsúlyosabb vonatbalesete a megyében. A fent is említett vasúti átjáróban kisiklott, és az oldalára borult a vonat, miután egy teherautóval ütközött. A vonaton 22 utas tartózkodott, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek, míg a kisteherautóban utazó 5 utas az életét vesztette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb