Mindenmás

350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

A fejlesztések a cég teljes termékportfólióját érintik – ennek köszönhetően a festékgyártási kapacitás 30 százalékkal bővül, míg a tűz és robbanásveszélyes folyadékok kiszerelő kapacitása pedig megkétszereződik.

A beruházás részeként többek között folyadékszűrőket, ioncseréltvíz-gyártót és UV-lámpás csírátlanítót helyeznek üzembe, továbbá automata folyadéktöltőt, szórópisztoly zárógépet, illetve a festékgyártáshoz szükséges keverőgépeket is vásárol a cég. A telephely logisztikai rendszerét is fejlesztik, targoncákkal, szállítószalaggal, csomagoló- és címkézőberendezésekkel, a gyár energiaigényeit pedig a jövőben egy új, napkollektoros rendszerrel kívánják fedezni – tudta meg a Szeged365 az MTI közleményéből.

ITTHON IS PIACVEZETŐ, DE KÜLFÖLDRE IS EXPORTÁL A SZEGEDI CÉG

A Medikémia egyébként több mint hatszázféle terméket gyárt, ezek közül a legnépszerűbbek az autóápolási- és karbantartási cikkek, valamint a háztartási termékek és a festék aeroszolok. A cég termékeinek jelentős része itthon piacvezető, ám ezeket a szomszédos országokba is exportálják. Összesen több, mint húsz országba szállítanak, melyek közül Románia a legnagyobb felvevőpiacuk, de Ausztriába is exportálnak szép számmal.

A közlemény szerint a jövő év őszére befejeződő fejlesztés költségeiből 247 millió forintot fedez uniós és hazai társfinanszírozású, feltételesen vissza nem térítendő támogatás.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb