Szegedi Arcok

Tovább zakatol a REÖK Cukrászda Szegedi Nyár Fagyiarca közönségszavazás: ezúttal két jóbarát, egy leendő orvos és közgazdász mutatkozik be

Javában zakatol a REÖK és DELIMO Cukrászdák által szervezett Szegedi Nyár Fagyiarca című közönségszavazás. Ahhoz, hogy megkönnyítsük számotokra a döntést, bemutatjuk nektek a nevezőket. Elsőként Szilágyi Petra mesélt nekünk magáról, aki diplomás ápolóként dolgozik a szegedi klinikán, most pedig két jóbarátot mutatunk be nektek, akiknek már évek óta a REÖK Cukrászda a törzshelye. Tatár Botond és Deli Zoltán közös fotója a szavazás jelenlegi állása szerint, cikkünk írásának pillanatában, szombat délelőtt 524 like-al hasít előre.

A FIÚK BARÁTSÁGA A GIMIBEN KEZDŐDÖTT

Botond és Zoli az SZTE (Ságvári Endre) Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai voltak, barátságuk a gimnáziumi évekre nyúlnak vissza, amelyek nem is olyan régen értek véget, a fiúk idén érettségiztek. Botond szeptembertől a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folytatja tanulmányait, Zoli pedig szintén a Szegedi Tudományegyetem hallgatója lesz, ősztől ő a Gazdaságtudományi Karon kezdi meg tanulmányait.

Botond elárulta, nagyon régi vágya teljesült azzal, hogy felvételt nyert az orvosira. Mint mondta, példaként szolgált előtte, hogy a családjában több neves orvos is van, hiszen édesanyja nem más, mint Dr. Letoha Annamária, a Szegedi Járványügyi Ellátó Központ igazgatóhelyettese, nagybátyja pedig Dr. Letoha Tamás, szegedi kutatóorvos, a Pharmacoidea Kft. ügyvezetője. Botondhoz hasonlóan Zoli is már céltudatosan készül leendő pályájára évek óta. Elmesélte, őt leginkább a gazdasági folyamatok érdeklik, ezért is választotta a gazdálkodási és menedzsment képzést.

A BARÁTOK TÖRZSHELYE ÉVEK ÓTA A REÖK CUKRÁSZDA

Habár más-más úton haladnak tovább, a fiúk egy dologban biztosak, mindig számíthatnak egymásra és mindig szakítanak időt egy jó kávéra a REÖK Cukrászda teraszán. Ahogy a fiúk mesélték, ez a hagyomány is a gimnáziumban alakult ki náluk. Tizedikesek voltak, amikor baráti társaságukkal először eljöttek ide. Annyira megszerették a hely igazi kávéház hangulatát, hogy azon a nyáron mindennap ellátogattak, majd a rákövetkező évben is, és így szép lassan törzshelyükké vált a cukrászda. Botond és Zoli még abba is beavattak, mindig ugyanahhoz az asztalhoz ülnek le, sőt rendszerint még ugyanazt is rendelik.

AMIT MÉG BOTONDRÓL ÉS ZOLIRÓL ÉRDEMES TUDNI:

  • mindketten nagy lokálpatrióták, tősgyökeres szegediként a városban képzelik el jövőjüket,
  • Botond költőként is többször bemutatkozott már, idén például elnyerte az Év Diák Költője címet,
  • Zoli nagyon szereti kifejezetten a retro magyar zenéket, de mint mondta, a modernebb hangzásban is talál kedvére valót,
  • Botond háziállata egy Lajos nevű teknős, akit barátaitól kapott,
  • a fiúk nagy rajongói a szegedi fesztiváloknak, s terveik szerint még kihasználják a nyár adta lehetőségeket, mielőtt belecsöppennek az egyetemi életbe.

Nézd meg Botondról és Zoliról készült fotógalériánkat is, a fiúkat Sóti Gellért kollégánk a REÖK Cukrászda teraszán, kedvenc asztaluknál kapta lencsevégre.

SZAVAZNI, AKÁR BOTONDRA ÉS ZOLIRA, AKÁR A TÖBBI VERSENYZŐRE A REÖK KÉZMŰVES CUKRÁSZDA FACEBOOK OLDALÁN TUDSZ

Szavazni a REÖK Kézműves Cukrászda közösségi média oldalán tudsz, szimplán annyi a dolgod, hogy nyomj egy like-ot a számodra legszimpatikusabb indulóra:

Nyereményekből itt aztán tényleg nincs hiány, a benevezett fagyiarcok legtöbb voksot bezsebelői között XEV Yoyo (egy vadonatúj, Szegedre egy hónap múlva megérkező elektromos-autó őrület) bérleményt, STAR Optika vásárlási utalványt és 30 napig érvényes, torokgyulladásig használható fagyikuponokat sorsolnak ki, a szavazók között pedig innentől minden pénteken előkapnak egy szerencsést. Az első sorsolás augusztus 5-én volt, majd a második augusztus 12-én, ezt követően:

  • A harmadik sorsolás augusztus 19-én, 12:00-kor lesz, amikor is szintén két nyertest sorsolnak ki a szavazók közül, akik egy-egy 3000 Ft-os Delimo Cukrászda fagyikuponnal, és egy heti Rozmaring Étterem Szeged menüvel gazdagodnak!

ISMERD MEG SZILÁGYI PETRÁT, A SZEGEDI NYÁR FAGYIARCA KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS MÁSIK INDULÓJÁT

Szilágyi Petra 24 éves, rendkívül karakán, szókimondó lány. Békéscsabáról költözött Szegedre főiskolai tanulmányai miatt, majd az egyetemet követően itt is helyezkedett el diplomás ápolóként, de emellett még dobol és modellkedik is. 

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo
'Fel a tetejéhez' gomb