Kikapcs

Kétszáz adag hallével kedveskednek az egészségügyi dolgozóknak a szegedi Gyermekklinikáért szervezett jótékonysági napon

Idén már ötödik éve lesz annak, hogy szeptemberben kerékpárra pattannak, futnak és sétálnak a szegediek a “Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület” jótékonysági sporteseményén. A rendezvényen összegyűlt összeget pedig ahogy eddig, úgy az idei évben is a szegedi Gyermekklinikának szánják a szervezők. Mint kiderült, most az eseményen részt vevő egészségügyi dolgozók sem maradnak kedveskedés nélkül, hiszen 200 adag hallével készülnek nekik.

A szegedi Gyermekklinikáért tartott jótékonysági futást idén szeptember 3-án tartják meg a Partfürdőn, ahol:

  • séta (4 km)
  • futás (6 és 12 km)
  • valamint bringa (26,5 km) kategóriákban lehet majd nevezni.

Jakab Guszti, az esemény szervező korábban már elárulta szerkesztőségünknek, hogy a befolyt összeg 100%-át a klinikának adományozzák, annak nagyságától függ, milyen eszközt vásárolnak számukra. Ma az is kiderült, hogy az eseményen részt vevő egészségügyi dolgozókra is gondolnak, hiszen 200 adag hallével vendégelik meg őket a szervezők.

TAVALY 3,5 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE

Összegyűlt a Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért nevű jótékonysági futóverseny által megcélzott 3 és félmillió forint, amelyet egy laparoszkópos eszköz vásárlására fordítottak a szervezők. A tavalyi esemény egy felemelő, egyben példaértékű pillanattal indult: a 18 éves, tavaly előtt szilveszterkor lebénult szegedi kajakos, Fodor Dalma egy járássegítő robot segítségével tette meg a táv első 20 méterét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb