Szegedi Arcok

Napi cukiság: különleges ajándékkal lepnek meg országszerte egy négyéves csanádpalotai kisfiút születésnapjára, még Kocsis Tibor is a kezdeményezés mellé állt

Van, amikor egy apró gesztus többet ér minden drága ajándéknál. Egy négyéves csanádpalotai kisfiút igazán különleges meglepetéssel ajándékozott meg az édesanyja, augusztus 25-ei közelgő születésnapja alkalmából. A kezdeményezéshez még Kocsis Tibor énekes, az X-Faktor 2011-es második évadának győztese is csatlakozott.

EGY NAP AZ OTTHONI KACATOK KÖZÖTT A KISFIÚ RÁLELT EGY RÉGI KÉPESLAPRA

A Ripost cikke szerint a történet ott kezdődött, amikor a négyéves Erik és édesanyja, Tímea, a régi kacatok között keresgélve rátalált egy 25 éve kapott képeslapra. A kisfiú rácsodálkozott a különös szerzeményre, hiszen napjainkat annyira áthatja a digitális világ, minden üzenetet, legyen az személyes, vagy hivatalos, szinte már kivétel nélkül elektronikusan kapunk, hogy Erik számára már mesébe illő furcsaság volt a kezében tartott tízszer tizenöt centis képes iromány, amelynek egyik oldalán egy építészeti csodát látott, a másik felén pedig gyöngybetűk meséltek valami régmúlt történetről, aminek ő még értelemszerűen nem lehetett a részese, anyukájának viszont fontos emlék.

AZ ANYUKA ARRA KÉRTE AZ ISMERŐSÖKET, BARÁTOKAT, KÜLDJENEK KÉPESLAPOT A KIS ERIKNEK

Tímea azt szeretné, ha fiának is lennének ilyen emlékei negyedszázad múlva, ezért a világháló adta lehetőségekkel élve azt kérte ismerőseitől, hogy küldjenek neki a közelgő születésnapjára képeslapokat. “Először arra gondoltam, hogy megkérem a nagyit, küldjön az unokájának egy képeslapot a szülinapjára. Azután eszembe jutott, hogy más barátoktól és ismerősöktől is kaphatna. Biztos nagyon örülne neki, és eltehetnénk emlékbe, hogy akár 25 év múlva, amikor már felnőtt férfi lesz, ő is elő tudja majd venni, és elmesélhesse valakinek, mi is az a képeslap” – mesélte az anyuka a Ripostnak.

A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ KOCSIS TIBOR ÉNEKES IS CSATLAKOZOTT

A kezdeményezés hatalmas sikert aratott, országszerte nagyon sokan küldtek már egy-egy kedves képeslapot a kisfiú számára, aki egy hatalmas térképen jelöli, honnan érkeztek az üzenetek a postaládájába. Olyannyira sikeres lett a lassan mozgalommá szélesedő akció, hogy még Kocsis Tibor énekes, az X-Faktor 2011-es második évadának győztese is csatlakozott hozzá.

LASSAN EURÓPA – TÉRKÉP KELL, HOGY MINDEN FELADÁSI HELYET FEL LEHESSEN A KISFIÚ TÉRKÉPÉN TÜNTETNI

“Picit magamra ismertem, mert kiskoromban én is imádtam a küldeményeket. Rajongói leveleket írtam, és sokszor választ is kaptam szép levélpapíron, érdekes bélyegekkel. A mai napig, ha nyaralni megyek, küldök onnan képeslapot, még ha előbb is érek haza, mint ahogy a posta kikézbesíti” – árulta el Kocsis Tibor a Ripost kérdésére. Erik augusztus 25-én lesz négy éves, de már most nagyon sok felbélyegzett képeslapot kapott az ország minden tájáról, mint ahogy Kocsis Tibor közösségi oldalán az egyik hozzászóló megjegyezte: lassan Európa-térkép kell majd, hogy minden feladási helyet fel lehessen tüntetni. 

Forrás és fotók: ripost.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb