Sport

Kétmillió forintos pénzbüntetést kapott a Szeged a szurkolók antiszemita viselkedése miatt

A labdarúgó NB II 1. fordulójában, augusztus 1-jén az MTK a Szegedet fogadta. A budapestiek győzelmével végződő találkozón a vendégdrukkerek részéről gyűlölködő kifejezések hangzottak el, az ügyben pedig az MLSZ illetékes bizottsága hozott döntést. Mint kiderült, kétmillió forintos pénzbírsággal büntették őket.

A MTK 2-1-re győzte le a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát a másodosztály első bajnokiján, melyet követően a szegedi szurkolók antiszemita rigmusai miatt az MTK feljelentést tett.

Másnap a szegediek közleményben reagáltak, elhatárolódtak az eseményektől, elítélve az antiszemitizmus és a rasszizmus minden formáját, sőt, ki is tiltották a szurkolókat az összes mérkőzésről.

AZ MLSZ DÖNTÖTT AZ ÜGYBEN

Az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) augusztus 15-én hozott határozatában 2 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedre. Az MLSZ FEB határozatában szereplő indoklás szerint: „a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb