Sport

650 versenyző pattan hajóba a hétvégén az evezős OB-n, a Maty-éren, Szegeden

Péntektől vasárnapig Szegeden, a Maty-éren rendezik az evezősök idei, immár 123. országos bajnokságát, melyen a felnőtteknél 23 számban hirdetnek győztest.

650 VERSENYZŐ PATTAN HAJÓBA A MEGMÉRETTETÉSEN

Az ob-ra közel 650 versenyző 759 egységbe nevezett, a felnőttek mellett utánpótlás, para, amatőr és masters versenyeket is rendeznek. A szolnokiak rutinos, világbajnok párosa, Juhász Adrián és Simon Béla öt számban tervez indulni, a saját kormányos nélküli kettes versenyszámuk mellett kétpárban, négypárban, négyesben és nyolcpárban is rajthoz állnak:

  • kétpárban és négypárban megütköznek a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúzzal is, aki saját száma, az egypár mellett további két versenyt vállal.
  • a királyszámban, egypárban ismét megküzdhet Galambos Péterrel, aki könnyűsúlyúként az elmúlt években párszor meg tudta őt lepni normál súlyban.
        

A müncheni Európa-bajnokságon könnyűsúlyú kettesben aranyérmes Furkó Kálmán öt, míg társa, Szabó Bence hat számban evez. Egypárban nagy versenyre van kilátás, Pétervári-Molnár és Galambos mellett Tamás Bence, Szabó Márton, Bácskai Máté és Ács Kristóf is indul, mindannyian a válogatott keret stabil tagjai.

Hasonlóra lehet számítani könnyűsúlyú egypárban is, ahol az utóbbi években favorit, a mostani szezonban a normál súlyra átváltott Galambosnak bőven akad érdemi kihívója Tamás Bence, Furkó, Szigeti Roland, Bridge Henry vagy éppen Szőllősi Balázs személyében. A nőknél egypárban lehet a legkiélezettebb a csata a végső győzelemért, hiszen az Eb-t megjárt Preil Viviennek és Krémer Eszternek hazai szinten meghatározó riválisokkal, Abid Syhammal, Fehérvári Eszterrel és Bertus Kittivel is meg kell küzdenie.

A program pénteken 9, szombaton 8.30, vasárnap pedig 8 órakor kezdődik, a döntőket 13 órától tartják a Maty-éren.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb