Sport

Irány a döntő: a Nádas Bence-Kopasz Bálint páros megnyerte az előfutamát K2 500 méteren a müncheni kajak-kenu EB-n

A világbajnok Nádas Bence – Kopasz Bálint páros megnyerte az előfutamát K2 500 méteren, így az előfutamból egyből a döntőbe jutott a Münchenben zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon – adta hírül a Szegedi Vízisport Egyesület Facebook oldalán.

A régi-új olimpiai szám, a férfi K-2 500 méter friss világbajnok kettőse magabiztosan nyerte csütörtöki versenyét, amelyből csak a győztes spórolhatta meg a középfutamot.

KOPASZ BÁLINT: “NEM REMÉLTEM, HOGY ILYEN JÓL FOGUNK MENNI”

“Szerencsére nem volt szükség maximális pályára, pedig nem volt gyenge a futamunk. Nem reméltem, hogy ilyen jól fogunk menni és a végén még tudunk nézelődni is. Jó is, hogy nem kellett mindent kiadnunk magunkból, mert Bencének még lesz a négyes, nekem az egyes. Fantasztikus volt ez a pálya, mondtam is Bencének, hogy ezt ne rontsuk el, maradjon így a döntőre is, amelyben majd mindent beleadunk” – értékelt az olimpiai bajnok Kopasz Bálint.

NÁDAS BENCE: “NYUGODTAN, PROFIN, LAZÁN TUDTUNK EHHEZ A PÁROSHOZ HOZZÁÁLLNI”

“Örültem, hogy nyugodtan, profin, lazán tudtunk ehhez a pároshoz hozzáállni, ki tudtuk zárni a körülményeket. Próbáltam tesztelni a rajtgépet, szerintem az óvatos rajton lesz a hangsúly” – fogalmazott Nádas Bence, aki hozzátette: érzik az időjárásváltozást – péntekre legfeljebb 20 fokot jósolnak -, kicsit nyomottak, neki fáj a feje, de legjobb tudásuk szerint megpróbálnak alkalmazkodni.

A nyitónapon csak elő- és középfutamokat rendeztek az Eb-n, a döntőkre pénteken, szombaton és vasárnap kerül sor.

Forrás: Szegedi Vízisport Egyesület/MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb