Mindenmás

Napi pakk: harmadfokú hőségriasztás és közel 40 fok vár ránk, ma indul az augusztus 20-ai ünnepségsorozat Szegeden

Indul a móka és kacagás, már ma belecsaphatunk a lecsóba a Széchenyi téren, ugyanis a háromnapos Államalapítás Ünnepe délután kezdődik Szegeden. Ma az eső miatt még biztosan nem kell aggódnunk, tikkasztó hőség, 39 fok vár ránk a Napfény városában, felüdülés lesz egy kicsit kikapcsolódni a platánfák árnyas fái alatt az augusztus 20-ai ünnepségsorozat első napján. Kávé bekészít, indul az ünnepi hétvége, mi pedig meghoztuk mellé a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Huba, Bernárd, Bernát, János és Lajos nevű Olvasónknak.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 99 éve született Gera Zoltán, Kossuth-díjas színművész, a Nemzet színésze.
  • Ma ünnepli 65-ik születésnapját Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekesnő.
  • 54 éves lett Szőke Zoltán színész, a Barátok közt sorozat Berényi Miklósa.
  • 53 éve megszületett Matthew Perry, színész, (Chandler a Jóbarátok-ban).

POKOLI HŐSÉG, KÖZEL 40 FOK ELŐZI MEG A HIDEGFRONTOT SZEGEDEN

Pénteken egy hullámzó hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Leszámítva a keleti tájakat és Szegedet, nálunk még egy napig kitart a kánikula. A hidegfront előoldalán a déli-délkeleti szél többfelé feltámad, mögötte pedig már az északnyugati szél lesz erős. Nyugaton mérséklődik a hőség, ott 29 és 33 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, máshol viszont még 35 és 40 fok közé melegedhet a levegő.

MA ÉJFÉLIG HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN SZEGEDEN

Még egyszer bekeményít a nyár így augusztusra, hiszen ismét harmadfokú hőségriasztást léptet életbe az országos tisztifőorvos, amely ezúttal szerdán 0 órától péntek éjfélig lesz érvényben. A legmagasabb szintű figyelmeztetést Müller Cecília az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlását figyelembe véve adta ki az ország egész területére.

INDUL A MÓKA A SZÉCHENYI TÉREN, KEZDŐDIK AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE

Ma elstartol Szegeden az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, melynek idén a tavalyi évhez hasonlóan a Széchenyi tér ad otthont. Tűzijáték ugyan nem lesz, viszont az ünnepi kavalkádban a felhőtlen kikapcsolódásról élő koncertek, kézműves és gasztronómiai piac, valamint gyermekprogramok és utcabál fog gondoskodni. Többek között színpadra lép a Kozmix, de itt lesz velünk a Napfény városában az Apostol Együttes és az Animal Cannibals is. A programokról és a kitelepülő kiállítók kínálatáról Rácz Attilával, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

MA ADOMÁNYCSOMAGOKAT OSZT AZ ISKOLAKEZDÉSRE A MÁTRIX KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

Egyre több család számára jelent a szeptemberi iskolai tanévkezdés nagy terhet. Ezért a Mátrix Közhasznú Alapítvány iskolakezdéskor 300 nélkülöző kisgyermeket, nagycsaládosok gyermekeit segíti írószerekkel.

MA FOLYTATÓDIK A SOMOGYI FAGYIZÓ JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓJA, EZÚTTAL MOLNÁR BALÁZS, A RÁDIÓ 1 OSZLOPOS TAGJA RAGAD MIKROFON HELYETT FAGYLALTOS KANALAT

Az Államalapítás Ünnepére készülve fagylaltos kanalat ragadnak Szeged nagyágyúi: Borovics Tamás, Molnár Balázs és Kis Máté. Teszik ezt mindhárman a jó ügy érdekében, tehát ne aggódj, nem karriert váltanak, hanem egy ritka betegséggel küzdő szegedi kislánynak, Sárinak segítenek. A srácok ezért csütörtöktől szombatig beállnak a Somogyi Fagyizó belvárosi üzletének pultjába, és az ott tartózkodásuk alatt befolyt összeg 100%-át a Sára Lépteiért Alapítványnak adják.

MA VELUX MÁRKANAPOT TART A SZEGEDI MERKBAU

Ha éppen lakásfelújítás, vagy házépítés kellős közepén vagy, bizonyára ismerős az érzés, mennyire résen kell lenni, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben a lehető legjobb árakon sikerüljön beszerezni minden szükséges alapanyagot. Ez pedig nem kis stresszel és az áruházak kínálatának folytonos és hosszas böngészésével jár, és még akkor sem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy tényleg a legjobb árakat sikerült kifognunk. Ezért jelentett számunkra hatalmas megkönnyebbülést, amikor meghallottuk, hogy augusztus 19-én VELUX Márkanapot tartanak a Merkbau Zrt. szegedi Építőcenterében. Ez azt jelenti, hogy óriási kedvezményekkel juthatunk hozzá leendő tetőtéri ablakainkhoz, sőt az akció keretében beszerezhetjük hozzá tökéletesen illeszkedő árnyékolónkat is.

MA ELSTARTOL AZ EVEZŐS OB A MATY-ÉREN

Péntektől vasárnapig Szegeden, a Maty-éren rendezik az evezősök idei, immár 123. országos bajnokságát, melyen a felnőtteknél 23 számban hirdetnek győztest.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb