Mindenmás

Napi pakk: 38 fok, tüntetés, adománygyűjtés és a nap, amikor Borovics Tamás fagylaltos kanalat ragad Szegeden

Sűrű egy napunk lesz ma, ráadásul tetőzik a kánikula is Szegeden. Kőkeményen behúz még egy nagyot nekünk a nyár, hiszen akár 38 fok is lehet ma a városunkban. Eseményekből sem lesz hiány, ugyanis tüntetést szerveznek a Dugonics térre, adománygyűjtést tartanak a Centerkében, sőt, olyat láthatsz, amit még talán soha: Borovics Tamás fagyit fog osztani a Somogyi fagyizóban. Főzd le a forró kávét, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ilona, Elena, Ila, Ilka, Ilonka, Ilus, Jelena, Jelka, Lenke és Ronald nevű olvasónknak! Mai születésnaposok:

  • 192 éve látta meg a napvilágot Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, aki 1848-tól 68 éven keresztül uralkodott,
  • 86 éve Robert Redford amerikai színész (Kémjátszma, A suttogó),
  • 81 éve a szegediek számára sem ismeretlen Bagdy Emőke pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emerita,
  • 70 éve pedig Patrick Swayze amerikai színész, táncos, énekes és dalszövegíró (Dirty Dancing, Ghost).

FOKOZÓDÓ KÁNIKULA

Csütörtökön tovább fokozódik a kánikula, 33 és 38 fok közötti maximumokra van kilátás. Sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb nyugaton és északkeleten lehet egy-egy zápor, tehát Szegedre várhatóan nem érkeznek majd csapadékot hozó felhők. A déli-délnyugati szél időnként élénk, erős lehet.

NEM MŰKÖDNEK MAJD A JELZŐLÁMPÁK A MARS TÉREN

Jobban oda kell majd figyelni a közlekedőknek csütörtökön Szegeden, ugyanis ekkor a Mars tér–Mikszáth Kálmán utca, a Mars tér–Attila utca és a Londoni körút–Hajnóczy utca kereszteződésében működő jelzőlámpák működését biztosító vezérlőgép szekrényt cseréli le a Magyar közút.

TILTAKOZNAK A DUGONICS TÉREN

A magyar kormány végzetes döntést hozott a fakitermelés szabályait megváltoztató kormányrendelettel – olvasható az LMP által létrehozott, El a kezekkel a magyar erdőktől! című esemény leírásában, ahol arra buzdítják a szegedieket, hogy tartsanak velük a csütörtökön, 16:45-re szervezett tiltakozásra, a Dugonics téren.

GYŰJTÉS LESZ A CENTERKÉBEN

Egyre több család számára jelent a szeptemberi iskolai tanévkezdés nagy terhet. Ezért a Mátrix Közhasznú Alapítvány iskolakezdéskor 300 nélkülöző kisgyermeket, nagycsaládosok gyermekeit segíti írószerekkel. Az alapítvány jóvoltából színes ceruza készlet, toll, füzet, vízfesték, tempera, iskolatáska, illetve csoki is kerül az adomány csomagokba. Az írószerosztás előtti napon, augusztus 18-án, csütörtökön, 15-17 óra között a szervezők szeretettel várják a lakosság felajánlásait, amikor még használható tolltartókkal, iskolatáskákkal, füzetekkel, egyéb iskolai dologgal segíteni tudják az adományozás sikerét. A legapróbbnak tűnő felajánlás is fontos segítség.

BOROVICS TAMÁS FAGYLALTOS KANALAT RAGAD

Az Államalapítás Ünnepére készülve fagylaltos kanalat ragadnak Szeged nagyágyúi: Borovics Tamás, Molnár Balázs és Kis Máté. Teszik ezt mindhárman a jó ügy érdekében, tehát ne aggódj, nem karriert váltanak, hanem egy ritka betegséggel küzdő szegedi kislánynak, Sárinak segítenek. A srácok ezért csütörtöktől szombatig beállnak a Somogyi Fagyizó belvárosi üzletének pultjába, és az ott tartózkodásuk alatt befolyt összeg 100%-át a Sára Lépteiért Alapítványnak adják. A sort ma Borovics Tamás kezdi Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb