Sport

Birkás Balázs döntős 200 méter egyesben a müncheni multisport Európa-bajnokságon

A 200 méter egyesben érdekelt magyar versenyzők közül kettő előfutamából egyből a döntőbe került, kettő pedig középfutamra kényszerül a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon. A szegedi kajakos, Birkás Balázs most is hozta a formáját, és már biztos, hogy ott lesz a döntőben.

A szegedi kajakos 200 méter egyesben második lett. A párosban világ- és Európa-bajnok Birkás Balázsnál csak a georgiai Badri Kavelasvili volt gyorsabb, így a szegedi kajakos is döntős.

A nők hasonló számában a friss vb-bronzérmes Lucz Anna a négyessel aratott győzelem után ezúttal is futamgyőzelemre tört, sokáig vezetett is, de aztán a hajrában a lengyelek klasszisa, Marta Walczykiewicz megelőzte. Ezzel együtt készülhet a döntőre, mert az első három hely továbbjutást ért.

A kenusoknál Takács Kincső és Korisánszky Dávid is negyedik lett pénteki első pályáján, így mindkettőjükre vár még egy középfutam. Az olimpiai számban versenyző Takács, akinek két hete nem sikerült döntőbe jutnia a világbajnokságon, elmondta, hogy most egyértelműen a finálé a célja, de elsősorban szeretne visszatalálni önmagához és visszaszerezni az önbizalmát.

Forrás: eurosport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb