Szegedi Arcok

Elstartolt a Somogyi Fagyizó jótékonysági akciója: Borovics Tamás nemcsak fagyit osztott, hanem egy visszautasíthatatlan ajánlatot is tett a ritka betegséggel küzdő Sárinak

Csütörtökön kezdetét vette a szegedi Somogyi Fagyizó jótékonysági akciója, mely keretében egy ritka betegséggel küzdő szegedi kislánynak, Sárinak segítenek. Nem is akárhogy, csütörtöktől péntekig egy-egy közismert szegedi arc áll be a Somogyi Fagyizó belvárosi üzletének pultjába, és az ott tartózkodásuk alatt befolyt összeg 100%-át a Sára Lépteiért Alapítványnak adják. Csütörtökön elsőként Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze ragadott fagyis kanalat, őt faggattuk arról, milyen élményekkel zárta ezt a különleges alkalmat.

A KISLÁNYNAK RENDSZERES TERÁPIÁKRA VAN SZÜKSÉGE AHHOZ, HOGY EGYSZER ÖNÁLLÓAN JÁRHASSON

Sári egy vidám, cserfes ötéves szegedi kislány, szeptemberben tölti be a hatodik életévét, de már több megpróbáltatáson esett át, mint mások egész életükben – mutattuk be őt Nektek hétfőn. A kislány egy ritka születési rendellenességgel látta meg a napvilágot, mely miatt teljes testében izommerevséggel küzd, rendszeres terápiákra van szüksége ahhoz, hogy egyszer önállóan járhasson.

“NAGYON JÓ BULI VOLT” – MONDTA EL BOROVICS TAMÁS

Borovics Tamás elmondta, számára “nagyon jó buli volt” az az egy óra csütörtök délután, amikor beállt a Somogyi Fagyizó pultjába. Szerencsére sokan ellátogattak ez idő alatt a fagyizóba, így a színész nem unatkozott. Sőt, mint mesélte, ahogy megtapasztalta, nem is olyan könnyű munka ez, hiszen ott kell állnia nyolc órában az embernek a pultban, miközben egyszerre sok mindenre kell figyelni és gyorsan teljesíteni minden vendég kívánságát, de szerencsére volt egy klassz segítője a Somogyi Fagyizó pultosának személyében.

BARNÁK LÁSZLÓ, A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ FŐIGAZGATÓJA IS TISZTELETÉT TETTE A FAGYIZÓBAN

A vendégek között Barnák László a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója is tiszteletét tette és fagylalt vásárlásával támogatta a mindössze ötéves Sári terápiáját.

BOROVICS TAMÁS FELAJÁNLOTTA, HOGY SÁRI ÉS CSALÁDJA VENDÉGE EGY SZÍNHÁZI ELŐADÁSRA

Sőt, a jótékonysági fagyiosztáson felül Borovics Tamás szeretne a jövőben egy kis meglepetéssel is kedveskedni a ritka betegségben szenvedő kislánynak és családjának: felajánlotta részükre ugyanis, hogy körbevezeti őket a Szegedi Nemzeti Színházban, plusz ezen felül vendége az egész család egy színházi előadásra, ami valószínűleg egy meseelőadás lenne. Mint mondta, Barnák László főigazgató is biztosította támogatásáról ebben a kezdeményezésben, így már csak annyi maradt hátra, hogy Sáriék kiválasszák azt a darabot, amit szeretne együtt megnézni az egész család.

Nézd meg Zombori József kollégánk fotóit arról, hogyan osztotta a fagyikat Borovics Tamás a Somogyi Fagyizóban:

MA ÉS HOLNAP FOLYTATÓDIK A JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ A SOMOGYI FAGYIZÓBAN

A jótékonysági akció pedig még korántsem ért véget:

  • augusztus 19-én 16.00-tól 17.00-ig a szegedi DJ és a Rádió 1 oszlopos tagja, Molnár Balázs ragad majd mikrofon helyett fagyiskanalat a Somogyi Fagyizóban,
  • majd augusztus 20-án szintén 16.00-tól 17.00-ig Kis Máté, ökölvívó és ex-WBO bajnok dobja el a bokszkesztyűt, és osztogat majd pofonok helyett finom fagyikat.

A kőkeményen dolgozó srácok és a tulajdonosok természetesen a fagylaltokból befolyó összeg teljes egészét a Sára Lépteiért Alapítványnak ajánlják fel, hogy ezzel is segítsék a kislány további fejlődését.

Ha kedvet kaptál a fagyizáshoz és még támogatni is szeretnéd Sárit, akkor irány a fent említett napokon a Somogyi Fagyizó!

Cím: 6721 Szeged, Somogyi utca 11.

Telefonszám: 06 30 651 7794

Nyitvatartás: hétfőtől-vasárnapig, 11:00-18:00 óráig.

Facebook: IDE kattintva.

Fotók: Zombori József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb