Szegedi Arcok

Le a kalappal a szegediek előtt: húsz, saját maga készített éjjeliszekrénnyel lepte meg egy asztalos a Vakok Intézetének lakóit

Újra bebizonyosodott, hogyha egymás megsegítéséről van szó, a szegediek mindig az élen járnak. Ezúttal egy szegedi asztalos döntött úgy, hogy a munkái során kimaradt faanyagból bútorokat készít és azt felajánlja jótékony célra, így gazdagodott hétfő délelőtt húsz vadonatúj éjjeliszekrénnyel a Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthona. A kezdeményezésről, az éjjeliszekrények készítőjével, Tokai-Kiss Tibor asztalossal, a Colorsztatik bútorgyártó cég vezetőjével beszélgettünk.

HÉTFŐ REGGEL MEGÉRKEZTEK A BÚTOROK A VAKOK INTÉZETÉBE

Tokai-Kiss Tibor elárulta, munkái során elég sok hasznos bútorlap maradt ki, amelyeket szeretett volna jó célra felhasználni. Az ötletet megosztotta egy ismerősével, aki a Vakok Intézetében dolgozik és vele egyeztetve derült ki, hogy az intézmény lakói nagyon örülnének és jó hasznát tudnák venni pár új éjjeliszekrénynek. Az ötletből hamarosan valóság lett és Tibi elkészítette a húsz bútordarabot, melyeket hétfő reggel, a már jótékony akcióiról ismert Nagy Tamás, a Nagy költöztető cég tulajdonosa és csapata szállított ki.

A DOLGOZÓK ÉS A LAKÓK NAGY ÖRÖMMEL FOGADTÁK AZ AJÁNDÉKOKAT

Mint ahogy Tibi elmesélte, Tomival régóta barátok, többször összedolgoztak már, így nem is volt kérdés, hogy ebben a kezdeményezésben is együtt vesznek részt. Hétfő délelőtt meg is érkeztek az új bútorok a Vakok Intézetébe, ahol a dolgozók és a lakók is nagy örömmel fogadták az ajándékokat. “Láttuk, hogy nagyon hálásak nekünk, amiért gondoltunk rájuk” – idézte fel az átadás pillanatait az asztalos.

AZ ASZTALOS A JÖVŐBEN IS FOLYTATNI SZERETNÉ JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓJÁT

Tibi azt is elárulta, munkáik során mindig termelődik hasznos kimaradó anyag és a jelenlegi kezdeményezés sikerén felbuzdulva a szakember elhatározta, a jövőben is szeretné hasonló bútorokkal megajándékozni a szegedi intézményeket, embereket, akiknek figyelmességükkel örömet tudnak szerezni.

A képeket köszönjük Tokai-Kiss Tibornak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb