Mindenmás

Napi pakk: 26 fokra és elszórtan záporokra számíthatunk Szegeden, ma költöznek be a kempinglakók a SZIN-re

Továbbra sem tér vissza a nagy nyári meleg Szegedre, 26 fokra és elszórtan záporokra számíthatunk a Napfény városában. Különleges nap ez a mai, ugyanis a szerdán startoló Szegedi Ifjúsági Napokra délután öt órától megkezdődik a kempinglakók beköltözése. Kávé bekészít, meghoztuk a Napi pakkot, hogy jól induljon a reggeled!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Bence, Árven, Farkas, Filip, Fülöp, Kurd, Minerva, Rózabella, Rózamari, Rózsa, Rózsi, Szidi, Szidónia és Zakeus nevű Olvasóinknak.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 239 éve született William Tierney Clark angol mérnök, a budapesti Lánchíd tervezője.
  • 76 éve született Keith Moon, a Who együttes dobosa.
  • 31 éve hunyt el Nemes Nagy Ágnes költő, műfordító, esszéíró.

ZÁPOROS IDŐBEN KÖLTÖZHETNEK LE A FESZTIVÁLOZÓK A SZIN-RE, MA MÉG JÖHET EGY KIS ESŐ SZEGEDRE

Kedden már gyakrabban és hosszabb időszakokra felszakadozik a felhőzet, de időnként még több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol még erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban főként az Alföldön és északon többfelé pára, köd képződhet. A kora reggeli 13-18 fokot követően napközben 20-31 fok várható, továbbra is keleten, északkeleten lesz melegebb.

HOLNAP INDUL A SZIN, MA ÖT ÓRÁTÓL KAPUNYITÁS ÉS MEGKEZDŐDIK A BEKÖLTÖZÉS A KEMPINGBE

12 zenei helyszín, egy megújult SZIN+ lounge, több mint 20 napközbeni programhelyszín, minden idők legnagyobb Civil faluja és egy teljesen új bejárat – írta vasárnap esti posztjában Szeged nyárzáró fesztiválja, akik megmutatták a 2022-es fesztiváltérképet is. Mutatjuk, hol fogunk megőrülni szerdától, közben pedig már jó előre szólunk, négy napon át non-stop SZINezni fogunk a Szeged365.hu-n! Kedden, tehát augusztus 23. 17:00-tól megindul a beköltözés a kempingbe, szerdától pedig elszabadul az őrület a Partfürdőn, indul Szeged nyárzáró fesztiválja.

NEMZETKÖZI BIBLIKUS KONFERENCIÁT RENDEZNEK SZEGEDEN, A DÓM LÁTOGATÓKÖZPONTBAN

Kedden nagy lehet majd a sürgés-forgás a Dóm tér környékén. Hermeneutika vagy a bibliai szövegértelmezés változatai címmel konferencia kezdődik aznap Szegeden, a Dóm Látogatóközpontban – írta az MTI. A hírt Benyik György főiskolai tanár, teológus, a tudományos tanácskozás igazgatója az jelentette be. A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia az elmúlt három évtizedben Kelet-Európa egyik legnagyobb teológiai tanácskozásává nőtte ki magát, az idei rendezvényt is rengeteg előadóval tervezik. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb