Mindenmás

140 gyorshajtó akadt fent a rostán egy nap alatt, volt, aki 175 km/h-val száguldozott a megyében – az 55-ös főúton razziáztak a rendőrök

Kedden Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében egy összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök. Mint kiderült, a szakemberek 2022. augusztus 23-án 9 órától 15 óráig az 55-ös főút több pontján ellenőrizték a sebességtúllépést és össze is kapkodtak páár szabálytalankodót ezalatt.

A számok magukért beszélnek, hiszen az akcióban összesen:

  • 140 gyorshajtót rögzítettek,
  • közülük 26 alkalommal közigazgatási bírságot
  • és 12-szer helyszíni bírságot szabtak ki sebességtúllépés miatt.
  • Egy engedély nélkül vezető sofőrrel szemben is intézkedtek az egyenruhások, aki ráadásul gyorshajtó is volt.

Az akció során a két top gyorshajtó, a 90 km/h-t átlépve 175 km/h-val és 182 km/h-val száguldozott. A sofőröket fejenként 130.000 forint közigazgatási bírsággal, valamint 6-6 közúti közlekedési előéleti ponttal sújtották.

Két gépjárművezető gyorshajtását pedig két eszköz is rögzítette.

A STATISZTIKÁK SZERINT A KÖZLEKEDÉSI BALESETEK LEGFŐBB OKA A GYORSHAJTÁS

A rendőrök kiemelték, hogy a statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás. Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is. Felhívják a közlekedők figyelmét arra, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat. A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb