Közélet

Palkovics László Szegeden járt – volt “Süss fel, Nap!” éneklés, és “Legyen világosság!” bekiabálás is a bölcsészkar előtt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az elmúlt húsz évben információs szolgáltatóvá kezdett válni, háttérbe szorult a kutatás, amelyre Magyarország energetikai rendszerének átalakításakor nagy szükség van – mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter a Magyar Meteorológiai Társaság 38. vándorgyűlésén Szegeden.

A miniszter azt javasolta, hogy az OMSZ-t alakítsák át Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá, növeljék munkatársai számát, alakítsák át az intézményrendszerét, ehhez – mondta – forrást, 2027-ig kétmilliárd forintot biztosítanak.

NEM KÍVÁNT EGYÜTTMŰKÖDNI A MENESZTETT KÉT VEZETŐVEL

Palkovics László kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az OMSZ-t felügyelő miniszterként az új struktúrában nem kívánt együttműködni az augusztus 20-a után menesztett két vezetővel, de ez – mint fogalmazott – nem zár ki semmi mást.

DEMONSTRÁCIÓ AZ ÉPÜLET ELŐTT

Mint megírtuk, Palkovics László hetekig nem szerepelt az előadók között, majd épp Radics Kornélia, a kirúgott OMSZ vezető előadása előtt feltűnt az ő neve is augusztus 20-a után a konferencián. A tárcavezetőt a Szegedi Tudományegyetem épülete előtt az MTI helyszíni tudósítójának tapasztalatai szerint mintegy száz békés tüntető fogadta, akik esernyőkkel demonstráltak a helyszínen. Palkovics László az előadás végén az épületből kilépve néhány kérdésre is felelt, igaz, a válaszait bizonyos esetekben csak nehezen lehetett érteni, a tüntetők ugyanis a Süss fel, Nap! című gyermekdalt énekelték, majd azt kiabálták: „Legyen világosság!” Néhány rövid kérdés után egyébként a miniszter beszállt az autójába, és elgurult.

Forrás: MTI, Index.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb