Közélet

Palkovics László tartott előadást a kirúgott OMSZ vezetők helyett Szegeden, esernyőkkel tüntetnek az épület előtt

Palkovics László, Innovációs és Technológiai Minisztérium vezető minisztere tartott előadást péntek délelőtt 10 órakor Szegeden, a Magyar Meteorológiai Társaság vándorgyűlésén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol a meteorológia és a klimatológia legújabb kihívásait vitatták meg, mindössze néhány nappal azt követően, hogy menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét. Palkovics László hetekig nem szerepelt az előadók között, majd épp Radics Kornélia, a kirúgott OMSZ vezető előadása előtt, augusztus 20-a után feltűnt az ő neve is.

A KIRÚGOTT OMSZ VEZETŐ ELŐADÁSÁT TÖRÖLTÉK A RENDEZVÉNYRŐL, ÍGY 20 PERC HELYETT 40 PERCES ELŐADÁST TARTOTT PALKOVICS LÁSZLÓ

A szegedi Momentum az eseménnyel kapcsolatban Facebook posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy Palkovics László hetekig nem szerepelt az előadók között, majd épp Radics Kornélia, a kirúgott OMSZ vezető előadása előtt feltűnt az ő neve is augusztus 20-a után. Ekkor úgy állt a dolog, hogy 10:00 és 10:20 között Palkovics László mondott volna beszédet, majd 10:20-tól 10:40-ig Radics Kornélia. Ma már Radics Kornélia nem szerepel az előadók közt, ellenben Palkovics László 40 perces beszédre készül.

A SZEGEDI MOMENTUM DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZETT A RENDEZVÉNY HELYSZÍNÉRE

Az esemény előtt, szerdán a szegedi Momentum demonstrációt szervezett a rebdezvény helyszínén, az SZTE BTK előtt, ahol esernyőkkel tiltakoztak a kirúgások miatt Palkovics László ellen. A hvg.hu szerint azonban a miniszter kisbusza úgy állt rá a rendezvénynek otthont adó épületre, hogy a demonstrálók és az újságírók a közelébe sem tudtak férkőzni.

“Azért vagyunk itt ma, mert Szeged hisz a tudomány függetlenségében, mert a város jövőjét a tudásalapú gazdaság jelenti.” – írta Facebook posztjában a tüntetés kapcsán Nagy Sándor, Szeged városfejlesztésért felelős alpolgármestere.

Forrás: hvg.hu/szegedi Momentum FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb