Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: sikeres volt a gyűjtés, elindulhatott Amerikába a 13 éves hegedűvirtuóz, Haluska Lara Jázmin

Egy Szeged365 olvasónak sem kell bemutatni a fiatal helyi hegedűvirtuózt, Haluska Lara Jázmint, akinek az eddigi sikereit és lépteit is végig kísérte portálunk. Egy hónappal ezelőtt arról írtunk, hogy gyűjtést indítottak azért, hogy a 13 éves fiatal tehetség kijuthasson Amerikába, és gálakoncertet adhasson New Yorkban. Mint kiderült, a küldetés sikeres volt, hiszen Lara 24-én elindulhatott az Egyesült Államokba.

RENDKÍVÜLI TEHETSÉGÉT AZ EGÉSZ VILÁG CSODÁLJA

Haluska Lara Jázmin mindössze 13 éves, de rendkívüli tehetségét már mondhatni az egész világ csodálja. A szegedi hegedűvirtuóz csak tavaly nyáron 17 külföldi nemzetközi versenyen vett részt, a hegedülés mellett zeneszerzőként is megmérettette magát, sőt meghívást kapott Amerikába, Oroszországba, Spanyolországba és Svájcba. Idén januárban pedig elnyerte a MOL Tehetségtámogató Program támogatását is.

GYŰJTÉS INDULT LARÁÉRT

A nyáron hatalmas lehetőséget kapott a 13 éves szegedi fiatal, ugyanis kiderült, hogy New Yorkban adhat saját gálakoncertet. Szegeden mi számoltunk be először arról is, hogy a Tehetség Esély Alapítvány gyűjtést indított azért, hogy a hegedűvirtuóz kijuthasson a fények városába. A történet ott kezdődött, hogy Lara idén egy híres, amerikai zenei iskola nyári kurzusának európai válogatóján az egyetemi hallgatók mellett egyedüliként kapott lehetőséget arra, hogy egy többhetes nyári kurzuson neves amerikai egyetemek professzorai foglalkozzanak vele. Ezt a lehetőséget – anyagi okok miatt – sajnos kénytelen volt visszautasítani a család. A kis hegedűművész viszont most egy újabb, óriási lehetőséget kapott:

A Grand Prize díj elnyerésével meghívást kapott, hogy 2022.08.28-án, New Yorkban, egy nagy szabású gálakoncerten megmutathassa tudását, ezzel kikövezve további, nemzetközi előmenetelét.

LARA ELINDULT

Mint kiderült, a gyűjtés igen sikeres volt, hiszen a Tehetség Esély Alapítvány arról számolt be, hogy összejött a kellő mennyiségű anyagi háttér, így Lara 24-én elindulhatott Amerikába. Mint írják:

“Nagyon megindító volt számunkra, hogy mennyi magánszemélytől érkezett kisebb-nagyobb összeg és hálásan köszönjük meg itt azoknak a cégnek is, akik végül kiegészítették a támogatást. Bebizonyítottuk, hogy a tehetség esély!”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: กงล้อ888
'Fel a tetejéhez' gomb