Közélet

Kiszivárgott hangfelvétel Szegedről: ezért rúghatták ki az OMSZ vezetőit

Bár mint megírtuk, a sajtót nem engedték be a Szegedi Tudományegyetem pénteki meteorológuskonferenciájára, valaki bent rákérdezett az OMSZ-vezetők kirúgásának valódi okaira, Palkovics László pedig egy olyan választ adott, amely szembement az eddigi verzióval. „Nem lehetett a politikai felelősségét vállalni” – hangzik egy kiszivárgott hangfelvételen, amelyet az RTL Híradó kapott meg.

Valahogy így szól:

„Az, hogy este 6-kor mondjanak le tűzijátékot, lehet, hogy megtörtént, de ennek a következményeit azért egy olyan helyzetben, amikor egyébként a tűzijáték… és ez már a politika része, hogy a tűzjáték az egy nem kívánt valamivé vált időközben, mert politikai támadások érték, hogy mi a fenének szerveznek tűzijátékot. Ebben a helyzetben nyilván nem lehetett annak a felelősségét vállalni, hogy este 6-kor mondjuk le, vagy valami történik.” – így számolt be a péntek délelőtti, zárt körben, sajtó kizárásával megtartott szegedi meterológus-konferencián Palkovics László technológiai és ipari miniszter Radics Kornélia és Horváth Gyula, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezetőinek felmentéséről.

Az eddigi kommunikációs csapásvonal szerint az augusztus 20-i, állítólag téves viharjelzés a tűzijáték idejére már csak „az utolsó csepp volt a pohárban” és a felmentésre „szakmai indokokból került sor”.

Korábbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb