Közélet

Minden rendezvény mumusa: 80 fős személyzet küzd a szeméttel a SZIN-en – Kolonics Erika főszervezőt kérdeztük

Kivédhetetlen velejárója egy fesztiválnak, hogy ahol ilyen sok ember összegyűlik, ott bizony szemét is termelődik. Ez alól a Szegedi Ifjúsági Napok sem kivétel, az viszont plusz pont a szervezőknek, hogy szemmel láthatóan profi módon uralják a szeméthelyzetet.

Az újszegedi Partfürdő hatalmas területén, mint ahogy Kolonics Erikától, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezőjétől megtudtuk, közel 80 fős személyzet, az önkéntesekkel kiegészülve körülbelül százan gondoskodnak arról, hogy a fesztiválozók mindig tiszta, rendezett környezetben bulizhassanak.

A NAP 24 ÓRÁJÁBAN TAKARÍTANAK A SZIN-EN

Tapasztalataink alapján le a kalappal a munkájuk előtt, hiszen a nap 24 órájában takarító személyzetnek köszönhetően a SZIN területén csak elvétve láttunk egy-egy eldobott cigicsikket. Kuka tulajdonképpen valamennyi színpad és árus közelében található, így mindenki kulturáltan megszabadulhat a szemetétől. A fesztivál területén “járőröző” takarítók pedig folyamatosan ürítik éjszaka is a hulladéktárolókat, s ahogy láttuk arról is mindig gondoskodnak, hogy a toalettekben legyen WC-papír.

Ami kellemes meglepetésként ért bennünket, ahogy a nagyszínpadnál lemegy egy-egy koncert, a takarítók rögtön birtokba veszik a területet és a koncertek alatt kifújt és földre hullott konfettit is gyorsan feltakarítják, így a fesztiválozóknak nincs is más dolguk, mint élvezni a koncerteket és új élményeket gyűjteni.

ELFOGYOTT AZ ÖSSZES NAPIJEGY A SZIN UTOLSÓ NAPJÁRA

“Fantasztikus közönség vagytok, a szombati napra az összes napijegyünk elfogyott” – közölte a közösségi oldalán a Szegedi Ifjúsági Napok, ami azt jelenti, hogy szombaton több mint 20 ezer ember fog tombolni a szegedi éjszakában Jason Derulora és Majkára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb