Kikapcs

Állítólag 110 ezerért kelt el egy SZIN napijegy az állítólag telt házas SZIN-re

19 ezer ropogós magyar forint. Ennyi pénzt kellett leszurkolni a Szegedi Ifjúsági Napok szombati, végtelenített warm upozó Jason Derulo-val megspékelt zárónapjára. Mármint, egészen addig, amíg a szervezők sold out – ot nem hirdettek, onnantól kezdve már csak a TicketSwap-on és a különféle Facebook csoportokban lehetett beugrót váltani, néhol egészen borsos áron. A leghúzósabb tételre a Szeged365 olvasói hívták fel a figyelmünket, mint legalább két tucatnyian megírtátok, az egyik fórumon

110.000, azaz száztízezer forintért hirdettek meg egy napijegyet,

és a legdurvább, hogy bizony meg is vették.

ENNYIBŐL MÁR KIFUTJA EGY TÖBB NAPOS ROCK AM RING VAGY TOMORROWLAND BÉRLET

Hogy jó üzlet volt-e (rohadtul nem), nem tisztünk eldönteni, viszonyításképpen azért megjegyeznénk, hogy ennyiért már vígan lehet bérletet venni (229 euró) a germán Rock Am Ring 2023-as kiadására (két hónapja itt olyan nevek tolták a bulikát, mint a Green Day, a Korn, az Offspring, a Placebo, a Maneskin, Billy Talent és Lewis Capaldi) vagy az elektronikus zenei gangbang Tommorowland-re (ide 261 euró a három napos “full madness pass” és olyan arcok pöckölik a pen drive-ot, mint Martin Garrix, Diplo, Marshmello, Eric Prydz, Above & Beyond és Armin van Buuren).

Persze azok a fesztiválok nem Szegeden vannak, ergo fabatkát sem érnek a mi SZIN-ünkhöz képest, na.

TELT HÁZ VAGY NEM TELT HÁZ?

Mivel a közösségi médián ma végigsöpört használtjegy-cunami oka a pénteken bejelentett sold out volt, egy gondolatot még itt hagynánk a témában.

Szubjektív lesz.

Szóval, annak dacára, hogy az idei SZIN is vérprofi, színvonalas rendezvény volt, a szombat esti veretés közepette olyan érzésünk volt, hogy igazából nincs is telt ház, csak “marketingből” ezt kellett kommunikálni. A 2022-es nyár folyamán kb. minden zenei fesztivál telt házas volt Magyarországon, Szigettől a Campusig, ne már hogy pont mi, szegediek ne legyünk azok. Félreértés ne essék, rengetegen voltunk (vagyunk) a zárónapon a Partfürdőn, de aki járt már tényleg telt házas SZIN-en, az joggal érezheti úgy, hogy csak “majdnem” sold out volt a finálé.

Mégegyszer leírjuk, ez egy szubjektív érzet, bár, alátámasztja, hogy általában 25 ezernél szoktak telt házat hirdetni a szóban forgó rendezvényen, a pénteken megjelent anyagban viszont azt írták, hogy “szombaton több mint 20 ezer ember fog tombolni a szegedi éjszakában Jason Derulora és Majkára.” Persze a 25 ezer is “több mint 20 ezer”, de jó marketinges ugye, ilyenkor már inkább 25-öt ír.  

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb