Mindenmás

A mosdóban lévő lányokat fotózta és videózta egy férfi a SZIN-en – megszólalt az egyik érintett barátnője

“Megfogtak a SZIN-en egy fickót, aki a lányokat fotózta és videózta a toalettekben” – osztotta meg a hírt szerkesztőségünkkel szombaton az egyik fesztiválozó Szeged365 Olvasó, aki a téma érzékenységére való tekintettel, neve elhallgatását kérte. Hétfőn felvettük a kapcsolatot vele, elmesélte a teljes sztorit, közben a rendőrség is megszólalt az ügyben.

A MOSDÓFÜLKÉBŐL FOTÓZTA A SZOMSZÉDOS HELYISÉGEKBEN LÉVŐ LÁNYOKAT

Mint mondta, az eset a barátnőjével történt a Szegedi Ifjúsági Napokon. Az illető hölgy elment mosdóba az egyik konténer WC-be, amely ugye alul és felül is nyitott. Mikor kijött, arra lett figyelmes, hogy a SZIN takarító személyzetének egyik tagja a szomszédos fülke ajtaján dörömböl, így tudta meg, hogy a szóban forgó mosdóba egy férfi zárkózott be, aki valószínűleg a WC tetejére felállva, vagy mobilját alulról átnyújtva, lefotózhatta őt.

A RENDŐRÖK TÖRÖLTETTÉK A KÉPEKET ÉS A VIDEÓKAT AZ ILLETŐ TELEFONJÁBÓL

A nagy hangzavarra már többen odagyűltek a mosdóhoz és próbálták a férfit kiszedni, aki miután kijött onnan, menekülőre fogta volna, de a rendőrök kiérkezéséig a fesztiválozók feltartották őt. Olvasónk jelen lévő barátnője látta, ahogy a rendőrök görgették a kukkoló telefonját és elmondása szerint nagyon sok kép és videó került elő belőle, amelyeket a SZIN mosdóiban készített. Ezeket a rendőrök Olvasónk helyszínen tartózkodó barátnője szerint töröltették az illetővel.

Olvasónk viszont abbéli aggályát osztotta meg szerkesztőségünkkel, hogy a mai modern eszközöknél ez már nem elég, hiszen a készülék törölt file-okat tartalmazó mappájában, vagy feltöltve egy felhőszolgáltatásba még ugyanúgy meglehetnek a sunyi módon készült képek.

A RENDŐRSÉG SZERINT MINDEZT ÚGY HÍVJÁK, TILTOTT ADATSZERZÉS BŰNTETT

Az ügyben felvettük a kapcsolatot a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitánysággal, akik az alábbi választ küldték számunkra:

Az esettel kapcsolatban a Szegedi Rendőrkapitányságon tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az alábbiakban Olvasónk és barátnője beszámolóját hallhatod az esetről, akik részletesen elmesélték nekünk, hogy mi történt a SZIN-en a baráti társaságuk egyik női tagjával. A téma érzékenységére tekintettel hangjukat torzítottuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb