Szegedi Arcok

Hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett a rendőrség Szabó Bálint ellen

Hatóság félrevezetésével gyanúsíthatja a rendőrség Szabó Bálint szegedi politikust, aki másfél évvel ezelőtt azt állította, ismeretlenek elrabolták, elkábították, majd egy égő szalmabálán tért magához – tudta meg a Magyar Nemzet szerint a Mediaworks Hírcentruma. A rendőrök ugyanakkor nem hittek Szabónak és eljárást indítottak ellene, aminek iratait már meg is küldte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az illetékes ügyészségnek.

A lap szerint a történet ott kezdődött, amikor Szabó Bálint tavaly február közepén eltűnt egy napra, majd arról számolt be, hogy futni indult, ám két maszkos-kapucnis férfi várta, akik elkábították, majd nem akármilyen körülmények között tért magához: arra ébredt, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz.

MAKÓRA KERÜLT AZ ÜGY

Mint kiderült, pár hónappal később a Békés megyei rendőrök megszüntették az ügyben indított nyomozást, ugyanis nem tudták megállapítani sem a személyi szabadság megsértésének, sem más bűncselekménynek a gyanúját. A nyomozás lezárása után hamis tanúzás gyanúja miatt tettek feljelentést, a nyomozásra pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki. A Magyar Nemzet szerint a Mediaworks Hírcentrum információi arról tanúskodnak, hogy Szabót végül hatóság félrevezetésével gyanúsították meg. A lap megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte, a keletkezett iratokat a Makói Járási Ügyészségnek küldték meg. Az ügyészség ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy az iratok elbírálása folyamatban van.

Szabó Bálint a gyanúsításával összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy tud minden ellene indult eljárásról és hozzátette, akár újabb retorziókra is számít. Ugyanakkor hangsúlyozta, mások ellen ő is több eljárást indított már.

GAZDATÜNTETÉSBE KEZDETT A POLITIKUS

Szabó Bálint az utóbbi időben azzal került a reflektorfénybe, mert augusztus 20-ára gazdatüntetést szervezett Budapestre. A helyszínre végül egy traktor futott be, az is 20-a helyett 24-ére érkezett meg Budapestre. A korábbi cikkeink a témában, ha lemaradtál volna:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb