Mindenmás

Napi pakk: napos idő, 29 fok, félpályás útzár az algyői Tisza-hídon

A nyári szünet utolsó keddjébe vetjük bele magunkat, párosul hozzá sok napsütés és kellemes, nyárias 29 fok. Az idő épp ideális lesz a SZIN után egy kis nyugtató rendezvényre, hiszen ma elstartol a XVI. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál az Antal Gábor trió feat. Szőke Szandra koncertjével. Izzítsd be a kenyérpirítót és a kávéfőzőt, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Rózsa, Bodony, Félix, Letícia, Pázmán, Róza és Rózsi nevű olvasónknak! Születésnaposok keddre:

  • 50 éve látta meg a napvilágot Cameron Diaz amerikai színésznő és korábbi fotómodell (A maszk),
  • 42 éve Tisza Kata írónő, aki Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája,
  • valamint 37 éve Hódmezővásárhelyen Risztov Éva, olimpiai bajnok úszónő.

ENNYI VOLT A HŐHULLÁMOKBÓL

Ennyi volt a hőhullámokból, hiszen ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor 30 fok fölé már nem nagyon melegszik fel a hőmérséklet Szegeden. Kedden még sok napsütésre számíthatunk, de olykor az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből zápor, zivatar alakulhat ki. A szél csak a záporok, zivatarok környezetében erősödik meg, fokozódik viharossá. A legmelegebb órákban 25-29 fokra van kilátás Szegeden.

INDUL A SZEGEDI ŐSZI ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL

A kultúrakedvelők és a fesztiválozni vágyók előtt ősszel sem zárja be kapuit a Napfény Városa. Augusztus végétől egészen november közepéig várja az érdeklődőket a XVI. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál – tette közzé az MTI. A hagyományokhoz híven, Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb zsinagógája, a szegedi Új zsinagóga ad majd otthont a rendezvénynek. 

ÖSSZNÉPI CHILL OUT VÁR AZ ALGYŐI TISZA-HÍDNÁL

Félpályás útzár lesz ma az algyői Tisza-hídon, tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től, az ok a dilatációs szerkezet javítása. Korrektek lesznek, a közlés alapján megvárják, amíg a reggeli csúcs lemegy és utána látnak hozzá a munkához, meg persze, a félpályás záráshoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb