Közélet

Botka László nem tudja, januártól miből fizetnék ki a közvilágítást és a bölcsődék-óvodák működését Szegeden

2.3 milliós gázszámlát kapott a szegedi Pizza Monkey, a szolgáltató egyoldalúan mondta fel a szerződésüket – írta meg a Szeged365 elsőként ma délben, az ügy azóta végigsöpört a fél médián, a késő esti órákra pedig Botka László is felült a hype-vonatra. Egy pár perce kitett Facebook posztjában arról írt, hogy “ez a sors vár mindenkire”, majd egészen ijesztő képet festett le:

  • a mostani árakon számolva januártól nem tudják, miből fizetnék ki a közvilágítást,
  • illetve a bölcsődék,
  • az óvodák,
  • a kulturális-,
  • szociális-
  • és sport létesítmények)működését.

Bár városunk polgármestere az utóbbi hetekben-hónapokban szigorúan csak cuki-píszí dolgokról posztolt (időrendi sorrendben, ezekről: SZINkópé Fesztivál, városi nagytakarítás, szurikáták a Szegedi Vadasparkban, bringás fejlesztések), ma újra rázendített a jó öreg Fidesz-nótára.

“Ennyi. Ez a sors vár mindenkire. A Fidesz azt ígérte, megvéd mindenkit, az ellenzéket vádolta, hogy elveszi a rezsicsökkentést. Mára mindenkinek eljön az igazság pillanata. Szeged önkormányzata az idén jobb helyzetben van, mert az év végéig tartó szerződéseinkkel a régi áron szerezzük be az energiát. A mostani árakon számolva azonban januártól nem tudjuk miből fizetnénk ki a közvilágítást, intézményeink (a bölcsődék, az óvodák, a kulturális-, szociális- és sport létesítmények) működését. Nagyon aggódunk addig is a szegedi vállalkozások jövőjéért. Szeged működését minden körülmények között megőrizzük, annak a 36% szegedinek, akik áprilisban a Fideszre szavaztak, csak annyit üzennék: “Ugye megvan, hogy becsapták?!”

– zárta eszmefuttatását a polgármester.

Az eredeti cikkünket itt találod, benne egy villáminterjúval Németi Norbert tulajdonossal, aki először azt hitte, elírták a számlán lévő összeget:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb