Mindenmás

“Előzzük meg a gyermekbaleseteket!” – Győrfi Pál tanácsai az iskolakezdésre, szegedi szülőknek is

Szeptember elseje van, elindult az iskola, az intézményekhez vezető utcákon főleg a reggeli és a délutáni csúcsban nagyon sok gyermek közlekedik, akár egyedül, szülői felügyelet nélkül is. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője ezért csütörtök délután a Facebook-on közzétett videójában arra hívja fel a figyelmet, hogyan előzhetőek meg a gyermekbalesetek.

Ahogy a szóvivő a videóban elmondta, sokszor nagyon nagy segítség, ha a szülő elbeszélget a közlekedés veszélyeiről a gyermekével, felhívja a figyelmét a veszélyforrásokra, sőt, a legbiztosabb, ha közösen végigjárják azt az útvonalat, amelyen a gyermek a tanév során majd egyedül fog közlekedni.

“Ha együtt átéljük ezeket a helyzeteket, akkor valószínűleg gyermekünk is jobban be fogja tartani ezeket a szabályokat” – mondta el Győrfi Pál, majd hozzátette, a szülők figyelmébe ajánlja a surgossegi.info weboldalt, ahol gyorsan és könnyedén tájékozódhatnak a szülők arról, hogy bármilyen baj esetén hol találnak ügyeletes kórházat, vagy akár gyógyszertárat.

NEM OLYAN RÉGEN KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT AZ OMSZ SZÓVIVŐJÉVEL, MELYBEN SZEGEDI FELESÉGÉRŐL, ÉS VÁROSUNKHOZ FŰZŐDŐ KAPCSOLATÁRÓL MESÉLT NEKÜNK A SZAKEMBER

Talán kevesebben tudják, de Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a koronavírusos időszak mémvilágának koronázatlan királya ezer szálon kötődik Szegedhez. Amellett, hogy szolgálati ügyekben sokszor megfordult városunkban, személyes kötődése is fűzi Szegedhez, ugyanis egy szegedi lányban találta meg az igaz szerelmet, aki most már 17 éve a felesége és három gyermekének az édesanyja. Szegedhez fűződő élményeiről Győrfi Pál mesélt szerkesztőségünknek.

Forrás: Országos Mentőszolgálat FB oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb