Mindenmás

Állandó határátkelőhelyet kap Kübekháza

2,5 milliárd forintból állandó határátkelőhelyet kap Kübekháza, írta meg a Hódpress. Ha ez megvalósul, akkor ez lesz a negyedik non-stop átkelő Magyarország és Szerbia között.

Jelenleg reggel 7-től este 7-ig használható a Kübekháza-Rábénál felállított ideiglenes átkelő a magyar-szerb határszakaszon. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 2,5 milliárd forintért építik újjá és állandósítják a magyar-szerb-román hármas határ közvetlen közelében az ideiglenesen kialakított, konténerekben működő határátkelőt.

A határátkelőhely a Csongrád-Csanád megyei Kübekházát a szerbiai Rábéval összekötő út mellett valósul meg 2×1 sávon, és a főbb létesítmények nettó alapterülete 1636 négyzetméter lesz. Megépül egy 450 négyzetméteres közös magyar-szerb kezelőépület, emellett belépő és kilépő oldali vizsgálóhelyek, kezelőfülkék, vagy éppen kutyakennel is szerepel a tervezett létesítmények között.

Mint írták, az ideiglenes átkelő a kivitelezési munkák végzése közben is, egészen a végleges határátkelőhely megnyitásáig üzemel majd.

Forrás: hodpress.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb