Közélet

Kiesett egy kórházi ablakból a Lukoil elnöke

Holtan találták Ravil Maganovot, Oroszország második legnagyobb olajtermelő cégének, a Lukoilnak az alelnökét csütörtökön. Az üzletember egy moszkvai kórház hatodik emeleti ablakából zuhant ki, írta meg az Index.

Meghalt egy fajsúlyos orosz üzletember, miután kiesett egy kórház ablakából – írja a Reuters. A 67 éves Ravil Maganov, Oroszország második legnagyobb olajvállalatának, a Lukoil igazgatótanácsának volt az elnöke.

Mint írta a Telex, március elején a Lukoil volt a legnagyobb olyan orosz vállalat, amely nyíltan az ukrajnai harcok azonnali leállítását és a Kreml által „különleges katonai műveletnek” nevezett művelet diplomáciai megoldását kérte. Az orosz olajipar nyolc-tíz nagy cége állandóan egymással harcol, és a két végpont, az Igor Szecsin, Putyin szentpétervári pályatársa által vezetett Rosznyefty, amely a „legvonalasabb”, és éppen a Lukoil volt a legpiacibb, a legnemzetközibb cég.

A LUKOIL SZERINT RAVIL MAGANOV SÚLYOS BETEGSÉGBEN HUNYT EL

A Lukoil honlapján azt írta, Ravil Maganov, a PJSC Lukoil igazgatótanácsának elnöke súlyos betegség következtében hunyt el. Kiemelték: az ügyvezető igazgató óriási mértékben járult hozzá nemcsak a társaság, hanem az egész orosz olaj- és gázszektor fejlődéséhez, írta az Index.

Forrás: telex.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb