Mindenmás

Szeged365 napi pakk: meglepetés napsütésben támadnak a gumikacsák, kitört a hétvége Szegeden!

Kitört a hétvége, itt a XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, rajtol a Curtis által beharangozott Kétlábon vagy Kétkeréken Jótékonysági Futás (és bringázás), sőt, hamarosan gumikacsák ezrei lepik majd el a Tiszát. Mindehhez kapunk egy meglepően klassz időjárást, a Szeged365 Napi Pakkban máris mutatjuk, milyet!

Boldog névnapot kívánunk a Hilda, Gergely, Csobán, Piusz, Szerafina nevű Szeged365 olvasóknak!

  • 147 éve született Ferdinand Porsche német autókészítő, aki Hitler felkérésére népautót, azaz Volkswagen-t tervezett, ez lett a később népszerű VW Bogár. A sztorinak egy magyar szereplője is volt: Barényi Béla már 1925-ben készített részletes terveket, amit azonban a Porsche család hosszú időn keresztül vitatott, mivel ők Ferdinand Porschét tartották az autó konstruktőrének.
  • 57 éves 10-ből 9 szegedi kedvenc sorozatszínésze, Charlie Sheen (Nagy durranás, Tőzsdecápák), Isten éltessen, Charlie Harper!

MOST MÉG NEM ÚGY FEST, DE NYUGI: SÜTNI FOG A NAP, SŐT, AKÁR 26-27 FOKIG IS FELKÚSZHAT A HŐMÉRŐ HIGANYSZÁLA

Most még egyáltalán nem úgy néz ki, de hamarosan ki fog sütni a nap Szeged egén, megmentve ezzel

Fátyol- és gomolyfelhők azért lesznek, viszont többórás napsütésre és döntően csapadékmentes időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 27 fok között valószínű, késő este többnyire 13 – 18 fok várható.

ZÁRVA A RAKPART, MEGLEPETÉS AZ M5-ÖSÖN

Tegnap elindult a XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Huszár Mátyás rakpart pedig zárva van, ez egészen hétfőig így lesz.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, a 120-as és a 126-os km között burkolatjavítás miatt a belső és a külső sávot lezárták, a forgalmat a leálló sávra terelik. Az Útinform szerint a közeli Petőfiszállási pihenőt nem zárták le, de az autópályára való felhajtásnál megszűnt a gyorsítósáv, ezért nem árt figyelni.

IPARI MENNYISÉGŰ PROGRAM, SZEGED, MI ÍGY SZERETÜNK!

A hétvégén ismét dömping lesz programokból a Napfény Városában, az alábbi Szeged365 Kikapcsba az összeset belezsúfoltuk, íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb