Kikapcs

Szeged365 kikapcs: Szegedi Halfesztivállal, víztoronylátogatással és viperanapokkal a Vadasparkban startol el a hétvége Szegeden

Habár borongósra fordult az idő, Szegeden nem áll meg az élet: ma elstartol a Szegedi Halfesztivál, a hétvégén végig kóstolhatod a rakparton és az újszegedi Partfürdőn a halas kedvenceidet, de kinyit a Szent István téri víztorony is, ahol Szeged csodálatos panorámájában gyönyörködhetsz, nem utolsó sorban pedig két év kihagyás után idén ismét rákosi vipera napot tartanak a Vadasparkban. Meghoztuk a Kikapcsot, benne a hétvége programjaival!

MA ELRAJTOL A SZEGEDI HALFESZTIVÁL

Időpont: szeptember 2-4.

Helyszín: Huszár Mátyás rakpart és újszegedi Partfürdő

Szeptember 2-4. között ismét kiköltöznek az óriás bográcsok a múzeum előtti Vízi bástyára, ahol a hagyományokhoz híven elstartol a XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. A tiszai halászlé ünnepéről és a rendezvényt kísérő programokról Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakácsot, a Szegedi Halfesztivál főszervezőjét kérdeztük, a részletes programokat cikkünkben találod.

SZOMBATON KINYITJA KAPUIT A SZENT ISTVÁN TÉRI VÍZTORONY

Időpont: szeptember 3. 10 – 16 óra között

Helyszín: Szent István tér

Április 1-től október 31-ig minden hónap első szombatján 10.00 és 16.00 óra között a Szent István téri víztorony kinyitja kapuit a látogatók előtt. Így legközelebb szeptember 3-án, szombaton gyönyörködhetsz a magasból Szeged csodálatos panorámájában.

RÁKOSI VIPERA NAPOT TARTANAK A SZEGEDI VADASPARKBAN

Időpont: szeptember 3. 10.00 és 15.00 óra között

Helyszín: Szegedi Vadaspark

Két év kihagyás után idén ismét rákosi vipera napot tartanak a Vadasparkban, amelynek keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet látják vendégül szeptember 3-án.

VASÁRNAP JÖN A SZOBORI BÚCSÚ ÓPUSZTASZERRE

Időpont: szeptember 4. 10:00-18:00 óra között

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Többek között honfoglalás-kori lovasbemutatóval, kocsikázással és néptánccal vár szeptember 4-én, vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, ugyanis reggel 10 órától elrajtol a skanzen egyik legfontosabb ünnepe, a Szobori búcsú.

MEGNÉZNÉL EGY JÓ FILMET A HÉTVÉGÉN? A SZEGEDI MOZIK CSAK RÁD VÁRNAK

BELVÁROSI MOZI

A Belvárosi Mozi kínálatában érkezik a vászonra a Szia, Életem című magyar film, a fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól, de megnézheted Hamupipőke klasszikus történetét új köntösben, a Hamupipőke három kívánsága című norvég családi fantasy-ban. A teljes műsort itt tudod megtekinteni.

CINEMA CITY

Megindító drámával készült a Cinema City, az Ahol a folyami rákok énekelnek című filmben egy a mocsárban egyedül élő kislány története elevenedik meg. A teljes műsorért kattints ide.

TÁNCOLD ÁT A SZOMBAT ÉJSZAKÁT SZEGEDEN

HUNGI

Illumination Night-tal hasít bele a szombat éjszakába a Hungi. A fergeteges hangulatról Roberto Rios gondoskodik.

TISZA DOKK

Szombaton Sexy Szombat a Tisza Dokkban, ahol a lemezjátszóknál Welldan pörgeti a lemezeket.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: check my site
'Fel a tetejéhez' gomb