Sport

Pádár Niki zsebre vágta Perut: megvan a 16 éves szegedi klasszis ötödik (!) aranya

Megvan az 5. világbajnoki cím, most már biztos, hogy Pádár Nikolett a perui ifjúsági vb legeredményesebb női versenyzője – adta hírül a HAÁSZ SZUE, mint írták, a 16 éves szegedi versenyző női 200 méter gyorson sem talált legyőzőre! A döntőben egyébként kettős magyar siker született, hiszen Ábrahám Lilla Minna lett a második.

A csapat beszámolója alapján óriási csatát vívtak a lányok, Niki 4 századmásodperccel előzte meg az UTE úszóját. A limai viadal zárásaként a 16 éves szegedi sportolónak még egy negyedik hely is összejött a női 4×100 méteres vegyesváltóval, aki a magyar kvartett utolsó, gyorsúszó tagjaként ugrott vízbe, a japán, olasz és lengyel riválisok mögött ért célba.

KÉT HÉT KÖTELEZŐ PIHENŐ JÖN, HAMAROSAN PONT A TISZAVIRÁGBAN LÁTHATJUK ÚJRA VÍZBEN

“Niki alig maradt el az egyéni csúcsaitól a világbajnokságon, pedig óriási terhelést kapott az elmúlt hónapokban. Az áprilisi felnőtt országos bajnokság óta folyamatosan csúcsforma közelében kellett maradnia öt nagy versenyen. Fantasztikus teljesítményt nyújtott, ez a sok megmérettetés még stabilabbá tette az érmet érő időket” – nyilatkozta a HAÁSZ SZUE vezetőedzője, Gellért Gábor, aki szerint két hét pihenőre most mindenképp szüksége lesz a versenyzőnek, és utána is csak napi egy edzéssel vághat újra munkába, hiszen elképesztő szezonon van túl. A következő állomás a felnőtt és a korosztályos rövidpályás országos bajnokság lesz, utóbbi viadalt pont a szegedi klub rendezi majd a Tiszavirág Sportuszodában.

A hétvégi Pádár Niki menetelés, kronológiai sorrendben, Szeged365 cikkeken keresztül:

(augusztus 31.)

(szeptember 2.)

(szeptember 4.)

Forrás: HAÁSZ SZUE

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb