Közélet

Szeged365 flashback: utoljára 2017-ben járt Szegeden Orbán Viktor, így néztek ki egymás mellett Botka Lászlóval

Történelmi pillanatok elé nézünk, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis több, mint öt év kihagyás után jön (hivatalosan) a Napfény Városába. A látogatás témájával és a csütörtöktől esedékes lezárásokról EBBEN a cikkünkben számoltunk be, a mostani, a témában írt második írásunk pedig egy rövid flashback, a legutóbbi, Botka Lászlóval és szürke sállal megspékelt 2017-es vizitre és az előző 12 év látogatásaira fókuszálva.

A miniszterelnök ritkán jár Szegeden, gyakorlatilag egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy 2010 óta hány alkalommal fordult meg a Napfény Városában:

  • 2010. áprilisában (de furcsa ezt leírni 12 év Fidesz-KDNP kormányzást követően) még miniszterelnök-jelöltként jött a Tisza partjára, akkor egy Kárász utcai kávézóban meetingelt, majd gyalog ment át a Victor Hugo utcai székházba, útközben rengeteg járókelővel pacsizva, a szegedi focifrukkerektől pedig begyűjtve egy kék-fekete sálat.
  • 2014. tavaszán, négy évre rá szintén a választási kampány fináléjában jött, akkor elég rendesen tele is tömte a Dóm teret, ahol Bohács Zsolt és B. Nagy László társaságában állt pulpitusra. Az eseményt az utóbbi politikus videón is megörökítette:

NAGY TALÁLKOZÁS, NAGY MOSOLY, SZÜRKE SÁL

Az elmúlt 12 év harmadik, egyben eddig utolsó szegedi látogatását 2017. januárjának végén ejtette meg Orbán Viktor, ahol pont azzal a Botka Lászlóval találkozott a Modern Városok program szegedi állomásán, aki pár hónappal később az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként startolt rá az ország legjobb munkakörére (hogy aztán 2017. október 2-án vissza is lépjen). A sajtó Orbán Viktor szürke sáljától volt hangos, többen úgy vélték, hogy a jellegzetes ruhadarabbal a kissé hangsúlyos magasságkülönbségről akarta elterelni a figyelmet a miniszterelnöki stylist.

Így festett a két politikus (feat. Lázár János) egymás társaságában:

 

ÖTTÖMÖS, KOCA, IPPON

Hivatalosan a 2017-es, mosolygós-pacsizós látogatás volt az utolsó Szegeden, azonban mostanában is járt a környéken Orbán Viktor:

  • tavaly szeptemberben Andrej Babis cseh miniszterelnökkel halászleveztek az Algyői Halászcsárdában,
  • október elején Lázár Jánossal süllőzött valahol a Tisza-parton,
  • két hétre rá Horgoson vett részt a Szeged-Szabadka vasútvonal alapkőletételén,
  • januárban feltette Öttömöst a nagypolitika térképére, miután Mihálffy Béla társaságában földre vitt és kopogtatott egy kifejlett kocát (ippon),
  • a választások előtt pedig Makón járt, ahol Lázár Jánossal közösen tartott választási fórumot.

Hogy a mostani látogatás alkalmával fog-e találkozni Botka Lászlóval vagy a lemészárolt öttömösi röfi rokonaival, egyelőre nincs hivatalos információnk. Érdeklődtünk a miniszterelnöki sajtóirodánál a pontos programról, amint választ kapunk, cikkünk frissülni fog.

Szeged, 2017. január 30. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Botka László (MSZP) polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttmûködési megállapodás aláírása után a szegedi városházán 2017. január 30-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb