Mindenmás

Tömegtragédia történt, öten haltak meg egy ma reggeli vonatbalesetben Szegedtől 60 kilométerre (frissítve)

Két kocsiból álló motorvonattal ütközött egy személyautó a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó határában, a Kiskunhalasra vezető 5412-es út 7-es kilométere közelében, egy vasúti átjáróban 6:45-kor – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. A műszaki mentést a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók végzik, a helyszínre három mentő érkezett. A MÁV közlése szerint a balesetben a Kecskemétről Bajára 5:10-kor elindult InterRégió vonat (7809) érintett.

A baleset a közút forgalmát nem érinti, a vasútit annál inkább.

A helyszínelés és műszaki mentés végéig Kiskunhalas és Kunfehértó között nem közlekedhetnek a vonatok, pótlóbusz szállítja az utasokat.

A társaság közleménye szerint a reggeli, kora délelőtti órákban hosszabb menetidőre kell számítani a Kecskemét–Baja között utazóknak. A baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt.

ÖTEN HALTAK MEG A BALESETBEN

A Bács-Kiskun megyei BAON hírportál azt írja, hogy a balesetben öten vesztették életüket, akik szőlőbe tartó munkások voltak. A MÁV szerint a vonaton senki sem sérült meg.

RENDŐRSÉG: A MOZDONYVEZETŐ IS MEGSÉRÜLT

Cikkünk megírását követően érkezett meg a rendőrség közleménye, amely némiképp módosít a MÁV által írtakon.

Ami új információt jelent:

  • a baleset 6:45-kor történt egy földutat keresztező vasúti átjáróban,
  • az elsődleges adatok szerint a vonat utasai tényleg nem sérültek meg, azonban a mozdonyvezetőt kórházba kellett vinni, a rendőrség szerint könnyű sérüléseket szenvedett,
  • a helyszínelés ideje alatt az 5412-es számú út 7-es kilométerénél pedig félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

FRISSÍTVE: HÉTRE NŐTT A HALÁLOS ÁLDOZATOK SZÁMA

Hétre nőtt a hétfő reggeli Kunfehértónál történt vonatbaleset áldozatainak száma. Az Opel Corsában ülők közül ugyanis senki sem élte túl a balesetet – nyilatkozta a 24.hu megkeresésére Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki megerősítette, hogy férfiak és nők is vannak az áldozatok között.

A rendőrségi közlemény szerint a papíron öt személyes autóban heten utaztak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb