Közélet

Mihálik Edvin: lefújták a pénteki határvadász avató ünnepséget a Móra Ferenc Múzeum előtt

Lefújták a pénteki határvadász avató ünnepséget, ahol 500 friss határvadász tette volna le az esküjét, a Móra Ferenc Múzeum előtt, jelentette be Mihálik Edvin hivatalos Facebook oldalán.

Mint megírtuk korábban Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke ma délelőtt „hírlapi kacsának” minősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint a miniszterelnök pénteken Szegedre látogat, ahol részt vesz ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételén. Az ügyben megszólalt Botka László is, aki azt nyilatkozta, nem azzal van a baj, hogy a miniszterelnök jön, hanem a lezárás mértékével. Közben elértük a város közterületeinek bérbeadásáért felelős Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét, Rácz Attilát is, aki azt mondta, bár szóban már érdeklődtek a mikéntjéről, hivatalosan még nem mondták le náluk az ünnepséget.

Nincs egy órája sem, hogy kérdésünkre Rácz Attila, a  Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője megerősítette, hogy még nincs hivatalos lemondás a pénteki határvadász avató ünnepséget illetően, majd Mihálik Edvin, Szeged Zöld tanácsnoka, Facebook oldalán tett bejegyzése alapján mégis döntés született, még pedig a rendezvény teljes lemondásáról posztolt a szegedi politikus.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb