Közélet

Megszólalt az Orbán-látogatás ügyében Botka László, hivatalosan még nem mondták le az ünnepséget

Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke ma délelőtt „hírlapi kacsának” minősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint a miniszterelnök pénteken Szegedre látogat, ahol részt vesz ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételén. Az ügyben megszólalt Botka László is, aki azt nyilatkozta, nem azzal van a baj, hogy a miniszterelnök jön, hanem a lezárás mértékével. Közben elértük a város közterületeinek bérbeadásáért felelős Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét, Rácz Attilát is, aki azt mondta, bár szóban már érdeklődtek a mikéntjéről, hivatalosan még nem mondták le náluk az ünnepséget.

Lemaradtál valamiről?

Cikkünk előtt érkezzen egy villámgyors Szeged365 gyorstalpaló, három tételbe szedve, időrendi sorrendben. Nem gyenge kavarás következik.

Jön:

Nem jön:

Kacsák és meghívók:

BOTKA SZERINT CSÜTÖRTÖK ÓTA TUDTAK AZ ÜNNEPSÉGRŐL

„A polgármesteri hivatal múlt héten csütörtökön kapta meg a hivatalos levelet, tájékoztatást az ünnepségről, majd egy nappal később a Szegedi Közlekedési Társaság az Országos Rendőr-főkapitányság utasítása alapján határozatot kapott a szegedi rendőrségtől a lezárásokról” – mondta Botka László kedd délután a Telexnek, hozzátéve, hogy azóta nem kapott információt arról, hogy pénteken érkezik-e Orbán Viktor Szegedre.

A polgármester azt mondta, szerinte nem azzal van a baj, hogy a miniszterelnök jön, hanem a lezárás mértékével.

A MEGHÍVÓ, AMELYET ÁLLÍTÓLAG A POLGÁRMESTERNEK KÜLDTEK

Az ügyben Nagy Sándor posztolt ki Facebook oldalára egy meghívót, amelyben a Készenléti Rendőrség parancsnoka a Határvadász Ezred megalakulására és eskütételére invitál szeptember 9-re, Szegedre, és amelyen az szerepel, hogy az ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök mondja. A meghívón szerepel dr. Balogh János rendőr altábornagy és dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy aláírása és az Országos Rendőr-főkapitányság pecsétje.

Így fest:

A VÁROSKÉP SZERINT HIVATALOSAN MÉG NEM MONDTÁK LE A RENDEZVÉNYT

A Telex cikkében Rácz Attila, a város közterületeit bérbeadó Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy még szeptember 2-án érkezett egy igénybejelentés az eskütétel kapcsán, az engedélyt aláírta és a mai napon megküldték a rendőrkapitányság részére. A beszámolót a városi cégvezető azzal folytatta, hogy fél 3 körül a rendőrség képviselője szóban érdeklődött a rendezvény lemondásának menetéről. Mint a portálnak magyarázta, a kollégája arról tájékoztatta az illetőt, hogy e-mailben kell ilyenkor lemondó nyilatkozatot küldeni, azonban ez még nem érkezett meg.

Fun fact: bár a cikk még fent van a Telexen, a szemlénk óta a Szegedi Városkép és Piac Kft-ről szóló rész eltűnt belőle.

A fentiek miatt Fülöp Tímea kolléganőnk megkereste Rácz Attilát, aki megismételte a szemlézett anyagból törölt részt, vagyis, hivatalos lemondás még mindig nem érkezett be hozzájuk, csak a szóbeli érdeklődés a lemondás mikéntjéről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb