Közélet

Az év kavarása: talán kacsa volt az Orbán-látogatás híre, de Botkáék állítják, hogy meghívót kaptak rá

Orbán Viktor jön Szegedre. Orbán Viktor mégsem jön Szegedre. Te hazudtál. Mi hazudtunk. Mindenki hazudott. Egyre kergébb fordulatot vesz a miniszterelnök (nem létező) szegedi látogatásának ügye, Havasi Bertalan sajtófőnök szerint kacsa volt az egész, a városvezetés vele szemben azt állítja, hogy meghívót kaptak az eseményre, Mihálik Edvin momentumos politikus pedig gyakorlatilag hazugnak nevezte a saját csapatát, mindezt véletlenül.

  • Mivel a fideszes sajtó a miniszterelnöki kabinet,
  • a balos média pedig a Botka-crew narratíváját közvetíti,
  • cikkünkben arra vállalkozunk, hogy józan paraszti ésszel, középről fogjuk meg a dolgot és próbáljuk meg kisilabizálni, mi lehet az igazság.

HÉTFŐN ROBBANT A BOMBA: ORBÁN IS COMING, WINTER IS COMING, BRACE YOURSELVES

A hétfői, az önkormányzattól származó információk szerint Orbán Viktor szeptember 9-én, pénteken látogatott volna Szegedre, hogy 500, frissen végzett határvadász ünnepélyes eskütételén vegyen részt, melyre 10 órától a Móra Ferenc Múzeum előtt kerül(t volna) sor. Az eseményen Kövér László és Pintér Sándor belügyminiszter társaságában vett volna részt a kormányfő. A fentiek kapcsán Nagy Sándor alpolgármester rengeteg lezárást jelentett be, amelyek kapcsán alaposan kiakadt a szegedi közvélemény. A momentumos politikus az alábbiakat lezárásokról számolt be hétfő délután: 

HAVASI BERTALAN: KACSA VOLT A LÁTOGATÁS HÍRE

A sztori ma délelőtt folytatódott, amikor az a hír futott be a Szeged365 szerkesztőségébe, hogy a kormányfő programjában nem szerepel a pénteki szegedi látogatás. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára az alábbi közleményt adta ki az MTI-n keresztül:

“A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa.”

Információink szerint az ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételét a miniszterelnöki látogatás nélkül is megtartják, ez pénteken tíz órától lesz a Móra Ferenc Múzeum előtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy Kövér László és Pintér Sándor ott lesz-e – ha igen, az ő jelenlétük is indokolhatja a fokozott biztonsági intézkedéseket.

Az ügyben kerestük a rendőrséget, a katonaságot és a miniszterelnökséget is, a cikk megírásának perceiben még a válaszokra várunk.

Hogy mekkora zárás lesz pénteken, még senki, semmiféle információt nem adott senkinek, amint lehet tudni (végre) bármit is, jövünk majd vele.

BOTKA LÁSZLÓ LEVELET KAPOTT, LÁJF!

Bár a miniszterelnöki sajtótitkár kacsának nevezte a dolgot, Botka László egy alpolgármesteri poszt szerint mégis kapott meghívót az eseményre, a dokumentumot Balogh János országos rendőrfőkapitány és Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka szignózta. A Nagy Sándor által megosztott papíron elég jól kivehetően ott van egy mondat:

“Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke”

“Miután Szeged lakóiból elemi felháborodást váltott ki a péntekre tervezett, a miniszterelnök személye körüli felhajtáshoz tartozó hídlezárás, a miniszterelnök egyszer csak szóvivője útján hírlapi kacsának minősítette a szegedi látogatását. Hát nem kacsa volt, mert a polgármester hivatalos meghívót kapott, Orbán ünnepi beszédének megjelölésével.
Jelenleg az a helyzet, hogy nem tudjuk, mert nincs hivatalos értesítés, hogy mi fog történni, tehát marad a rendezvény az eredeti zárásokkal, marad, de kevesebb zárással, vagy elmarad. De végül is, kit érdekel ez ott a Karmelitában, hogy egy 160 ezres város polgárai fel tudnak-e készülni a Kormány rendezvényére, vagy annak elmaradására?” – írta dörgedelmes sorait az alpolgármester.

MIHÁLIK EDVIN KIKÉSZÜLT, KETTŐ PONT NULLA

Az ügyben természetesen Mihálik Edvin is idegállapotba került, már másodjára.

“Orbán Viktor szegedi látogatása, akárcsak a rezsicsökkentés megvédése, csak hazugság volt”

– írta a város zöld tanácsnoka, egyben a Momentum helyi headliner-e, azt követően, hogy tegnap este is alaposan kikészült az Orbán-sztori kapcsán.

A hétfő délutáni posztban van egy parádés logikai bukfenc:

Mihálik azt írja, hogy Orbán látogatása hazugság volt, mindezt úgy, hogy a hírt nem a kormánymédia, hanem Nagy Sándor alpolgármester (Mihálik csapattársa) és az önkormányzat robbantotta.

Szóval, ha úgy vesszük, Mihálik szerint Nagy Sándor és a Botka-kabinet hazudott.

Hogy egyébként ki a frász hazudott ténylegesen, még nem dőlt el, akárcsak az sem, hogy mekkora lezárásra kell számítanunk pénteken. Már, ha kell egyáltalán. Amint újabb információk érkeznek, jövünk velük a Szeged365.hu-n!

FRISSÍTVE: HIVATALOSAN MÉG NEM MONDTÁK LE AZ ÜNNEPSÉGET

Az ügyben cikkünk megjelenését követően megszólalt Botka László is, aki azt nyilatkozta, nem azzal van a baj, hogy a miniszterelnök jön, hanem a lezárás mértékével. Közben elértük a város közterületeinek bérbeadásáért felelős Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét, Rácz Attilát is, aki azt mondta, bár szóban már érdeklődtek a mikéntjéről, hivatalosan még nem mondták le náluk az ünnepséget.

A két nyilatkozat, egy cikkbe sűrítve:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb