Közélet

Szeged helyett Budapesten tartják a határvadászok eskütételét, Orbán Viktor is ott lesz

Szeged helyett Budapesten tartják a határvadászok eskütételét, Orbán Viktor is ott lesz, számolt be a hírről a Telex. Történt ez azután, hogy szerda délelőtt hivatalossá vált a rendezvény szegedi lemondása.

Hétfő délután jelent meg a hír, hogy Orbán Viktor péntek reggel Szegedre látogat a határvadászok ünnepélyes eskütételére. A hírt a miniszterelnök sajtófőnöke hírlapi kacsának minősítette, de kiderült, a tervek szerint valóban a városba látogatott volna a miniszterelnök. Hosszas huzavona után a rendezvényt végül lemondták.

PÉNTEK DÉLBEN, A KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG KEREPESI ÚTI KÖZPONTJÁBAN KERÜL SOR AZ ESKÜTÉTELRE, AZ ESEMÉNYEN A MINISZTERELNÖK FOG BESZÉDET MONDANI

Az új helyszín Budapest X. kerülete, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja. A tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök fog ünnepi beszédet mondani az eseményen, melyet péntek délben fognak megtartani.

EZ TÖRTÉNT KORÁBBAN

  • Úgy volt, hogy pénteken egy határvadász-avatót tartanak a Móra Ferenc Múzeum előtt, az önkormányzat hétfőn arról adott hírt, hogy az eseményen Orbán Viktor is részt venne, aki több, mint 5 éve nem járt Szegeden.
  • Az esemény (állítólag) masszív lezárásokkal járt volna, 10-ből 9 Szeged365 olvasó kiakadt.
  • Kedd délelőtt a miniszterelnöki sajtóiroda cáfolta az értesülést, Havasi Bertalan kacsának nevezte az egészet.
  • A kedd délután a kavarás jegyében zajlott, arról, hogy lesz-e miniszterelnök-mentes avató, ellentétes információk futottak be szerkesztőségünkbe. Előkerült egy Botka Lászlónak küldött rendőrségi meghívó is, amelyen rajta volt, hogy jön (jött volna) a miniszterelnök is.
  • Az SZVP tegnap arról számolt be, hogy hivatalosan nem mondták le náluk az eseményt, viszont érdeklődtek róla, hogyan kellene megtenni azt.
  • Szerda délelőtt (most) viszont telefonon keresték meg őket a rendőrségtől, Rácz Attila ügyvezető igazgató a Szeged365.hu-nak arról számolt be, hogy ma délelőtt szóban jelezték, nem tartják meg az eseményt. Írásbeli lemondás még nem történt.

Mivel a rendezvény elmarad, természetesen a korábban masszív mérgelődésekhez vezető lezárásokra sem kell számítani Szegeden.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb