Közélet

Szeged felett elhúzó amerikai gép miatt riasztották a Gripeneket

Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit egy amerikai felségjelzésű C-130 típusú, Romániából Németországba tartó repülőgép miatt – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-t. A FlightRadar24 szerint a gép pont Szeged felett repült el, az elfogás nem sokkal azt követően hagyta el, hogy elhúzott felettünk.

IMÁDJUK A NÉMET VÁROS NEVÉT: RAM(M)STEIN

A NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja azért rendelte el a légvédelmi készültséget ellátó magyar vadászgépek felszállását szerdán a déli órákban, mert a Ramsteinbe tartó amerikai repülőgép a magyar légtérbe érkezéskor nem vette fel a rádiókapcsolatot a légiirányítással – közölte a HM.

A magyar készenléti géppár a Balatonnál megkezdte az amerikai repülőgép azonosítását. A sikeresen létrejött kétoldalú rádiókapcsolatot követően az amerikai felségjelzésű repülőgép elhagyta a magyar légteret, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra – írta a tárca.

GRIPENEK FENT, GRIPENEK LENT

A JAS39 Gripeneket hamarosan testközelből is meg lehet majd nézni Szegeden, ennek kapcsán pont a napokban készítettünk interjút Báló Tamással, a Szegedi Repülőtér vezetőjével:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb