Közélet

Breaking: lemondták a Móra-parkba tervezett határvadász-avatót

Hivatalosan (na jó, félig hivatalosan, hiszen írásban még nem tették meg) is lemondták a péntekre, a Móra-parkba tervezett határvadász-avatót – tudtuk meg a városi közterületeket bérbeadó Szegedi Városkép és Piac (SZVP) Kft-től. Az ügyben Rácz Attila ügyvezető igazgatót kerestük meg, aki arról számolt be, hogy a rendőrség ma délelőtt telefonon jelezte, nem tartják meg az eseményt.

Szerintünk nincs olyan ember Szegeden (és környékén), aki ne hallott volna a sztoriról, ha mégis lenne, a cikkünk végén kronológiai sorrendbe gyűjtöttük az eset fejleményeit.

A lényeg:

  • Úgy volt, hogy pénteken egy határvadász-avatót tartanak a Móra Ferenc Múzeum előtt, az önkormányzat hétfőn arról adott hírt, hogy az eseményen Orbán Viktor is részt venne, aki több, mint 5 éve nem járt Szegeden.
  • Az esemény (állítólag) masszív lezárásokkal járt volna, 10-ből 9 Szeged365 olvasó kiakadt.
  • Kedd délelőtt a miniszterelnöki sajtóiroda cáfolta az értesülést, Havasi Bertalan kacsának nevezte az egészet.
  • A kedd délután a kavarás jegyében zajlott, arról, hogy lesz-e miniszterelnök-mentes avató, ellentétes információk futottak be szerkesztőségünkbe. Előkerült egy Botka Lászlónak küldött rendőrségi meghívó is, amelyen rajta volt, hogy jön (jött volna) a miniszterelnök is.
  • Az SZVP tegnap arról számolt be, hogy hivatalosan nem mondták le náluk az eseményt, viszont érdeklődtek róla, hogyan kellene megtenni azt.
  • Szerda délelőtt (most) viszont telefonon keresték meg őket a rendőrségtől, Rácz Attila ügyvezető igazgató a Szeged365.hu-nak arról számolt be, hogy ma délelőtt szóban jelezték, nem tartják meg az eseményt. Írásbeli lemondás még nem történt.

Mivel a rendezvény elmarad, természetesen a korábban masszív mérgelődésekhez vezető lezárásokra sem kell számítani.

Szia Uram, Orbán Viktoros cikk, érdekel?

A témában megjelent Szeged365 kontentek, kronológiai sorrendben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb