Kikapcs

Dinyés Dániel, zenei vezető: méltatlanul, mostohán hanyagolt, 60 éve nem látott darabot mutatnak be a Szegedi Nemzeti Színházban

Carl Maria von Weber A bűvös vadász című operájának bemutatására készül a Szegedi Nemzeti Színház. A produkciót magyar nyelven, Szőcs Artur rendezésében, Bodor Johanna koreográfiájával láthatja a közönség október 14-től a Nagyszínházban, tájékoztatta szerkesztőségünket a teátrum.

A JELENLEGI NEHÉZ IDŐSZAK ELLENÉRE A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ KÜZD AZ OPERAJÁTSZÁS FENNMARADÁSÁÉRT

Szőcs Artur rendező az olvasópróba kezdetekor kifejtette, mennyire örül, hogy a jelenlegi nehéz időszak ellenére a Szegedi Nemzeti Színház küzd az operajátszás fennmaradásáért, és hálás, hogy ennek ő is részese lehet. A szegedi közönség ismét egy nagyszabású előadásra számíthat: Slárku Anett díszlettervező és Kovács Andrea jelmeztervező erősen stilizált, letisztult, egyszerre modern és elegáns látványvilágot álmodott meg, melyben jelentős szerepet játszanak a fények, tökéletesen összhangot alkotva Weber zenéjével.

A BŰVÖS VADÁSZ CÍMŰ DARAB 60 ÉV UTÁN LÁTHATÓ ÚJRA SZEGEDEN

Dinyés Dániel zenei vezető szerint A bűvös vadász az operairodalom olyan darabja, mellyel méltatlanul, mostohán bánnak, Szegeden 60 év után látható újra. Rendkívül izgalmas, technikailag nehéz mű, Weber utat mutatott vele az utána következő német zenének. A szegedi nézőket az eddig megszokottól eltérő operabemutató várja, tele végletességgel, amit Szőcs Artur nagyszerűen tud összefogni, mondta el a darabról a Szegedi Nemzeti Színház.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb