Mindenmás

Hetek óta dekkol egy elhagyatott furgon a 47-esen

Kereken egy hónapig dekkolt egy bordó Hyundai kisbusz Szeged határában, a nagybani piac előtti szakaszon a régi 5-ösön, mire – cikkünk megjelenését követően – elvontatták az illetékesek. Úgy fest, a szellemautó követőre talált, most éppen a 47-esen, a vásárhelyi elkerülő előtt “parkolászik” egy gazdátlan furgon.

A fotó a HMVHLY Carlife csoportba került fel, a készítője azt írta, az elkerülő előtt, Szegedről Hódmezővásárhely felé haladva tekinthető meg a hetek óta elhagyatottan álló kisteherautó. Az autó gazdájának kilétéről egyelőre nincs hivatalos információ, több, egymástól független forrásból úgy tudjuk, hogy egy elhagyatott embercsempész-autó lehet, ezt viszont egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a rendőrség. Mint Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől a legutóbbi, Szeged melletti esetnél megtudtuk, kettős az elhagyatott autók helyzete:

  • ha gyorsforgalmi útszakaszokon találkoznak tartósan elhagyott járművel, jogszabályi lehetőségük van szerződés alapján szakvállalkozóval elszállíttatni azt,
  • viszont ha a szakasz nem tartozik a fenti kategóriába, nem marad más, mint a kúpozás-táblázás.

Ilyenkor a közutasok a vonatkozó jogszabály alapján értesítik a rendőrséget, ők szólíthatják fel a jármű tulajdonosát vagy gondoskodhatnak a jármű elszállításáról. Az ügyben megkerestük a rendőrséget, az autó kilétéről érdeklődve, hivatalos választ még nem kaptunk, amint megérkezik, cikkünket frissíteni fogjuk.

KORÁBBI CIKKEINK, MÉG TÖBB ELHAGYATOTT SZEGED KÖRNYÉKI AUTÓVAL

Nagyot megy az elhagyatott autók műfaja mostanában Szegeden és környékén, mint cikkünk bevezetőjében említettük, nemrég az 5-ösön ácsorgott balesetveszélyes helyen egy furgon, de gyakori vendégek a “szellemautók” a különféle parkolóházakban, mélygarázsokban is.

Szeged365 best of, a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb