Mindenmás

Akadt dolguk rendesen az éjszakai zuhé miatt a tűzoltóknak Szeged környékén: több településen is fákat döntött ki a viharos szél

Csütörtök este leszakadt az ég Szegeden és környékünkön, jó kis masszív esőt kaptunk a nyakunkba. A zivatar több helyen fákat döntött ki, így a tűzoltóknak is akadt nem kevés dolga. A viharkárokról Molnár Krisztinát, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjét kérdeztük.

Megtudtuk, Szegeden szerencsére nem okozott károkat a csütörtök esti, péntek éjszakai vihar, a környező településeken viszont annál több dolga akadt a tűzoltóknak:

  • Mórahalmon két helyszínre is riasztották a tűzoltókat. A viharos szélben, esőben kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak gondot a Kissori és a Csipaki útnál.
  • Hódmezővásárhelyen szintén kidőlt fák akadályozták a forgalmat: Vajháton kidőlt fához riasztották őket, míg az Oldalkosár utcában a járdára, illetve egy autóra dőlt egy fa oldalága.
  • Ásotthalmon is kidőlt fához vonultak a tűzoltók,
  • valamint Domaszék és Zákányszék között volt szükség műszaki mentésre úttestre kidőlt fa miatt.

Molnár Krisztina elárulta, a gyors beavatkozásoknak köszönhetően péntek reggelre valamennyi helyszínen sikerült elhárítaniuk az akadályokat, szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés. Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere pénteken, közösségi oldalán közzétett posztjában fejezte ki köszönetét a tűzoltóknak.

Fotók: Nógrádi Zoltán Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb