Kikapcs

Beütött az időjárás, a szombat délelőtti repülés elmaradt – hivatalosan ma indul a Hőlégballon Közép-Európa Kupa Szegeden (frissítve)

Hivatalosan ma indult a CE CUP 2022, avagy a Hőlégballon Közép-Európa Kupa, egyben a Hőlégballon Magyar Nemzeti Bajnokság, amelyeknek ismét Szeged ad otthont négy napon át. Az első repülés a szombat reggeli órákban lett volna, azonban a szervezők tájékoztatása szerint a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmaradt.

Ami biztos, hogy – az időjárás függvényében – keddig minden reggel és este ballon repüléseket terveznek, amely egyet jelent azzal, hogy Szeged égboltja telis-tele lesz színes óriáslufikkal. Mint Pálhegyi Zoltán főszervezőtől a napokban megtudtuk, a 30 égi csoda fedélzetén a háború sújtotta Ukrajnából is érkeznek versenyzők, sőt, szegedi és szegedi kötődésű induló is van a mezőnyben.

A főszervezővel készített Szeged365 podcast-interjút itt találod, rengeteg érdekességgel, a szakember azt is elmagyarázza, miből áll egy hőlégballon-verseny:

A Central European Cup – CE Cup 2022 mától keddig tart a Napfény Városában, a repülések mindig napkelte után és napnyugta előtt lesznek. A ma esti tervek kapcsán a szervezők közül Puskás Jenőt értük utol szombat délután, a közismert szegedi ballonos arról számolt be, hogy délután 4-kor fognak dönteni arról, hogy repülnek-e. Mint mondta, jelenleg 50-50 az esélye mindkét szcenáriónak, a meteorológia zöld utat adott neki, a széljárás azonban nem túl barátságos.

Az útvonalakról folyamatosan beszámolunk majd a Szeged365.hu-n, a legjobb ballonos olvasói fotókat pedig Szeged365 bögrékkel és passztartókkal fogjuk jutalmazni.

FRISSÍTVE: FELSZÁLLÁSI ENGEDÉLY, KIADVA!

A felszállási engedélyt kiadták, mint a szervezők írták, 17.00 – 18.30 között szállnak fel a ballonok.

A leglátványosabb eseményeket kb. 18.00 órától a Tiszaparton a Stefánián nézhetjük meg a rakpart lejáró közelében. A ballonok pilótái ide próbálnak eljutni, miután az általuk tetszőlegesen választott helyről felszálltak.

A feladatok alapján legkésőbb kb. 18.50-kor fognak leszállni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb