Közélet

660 ezres alapbérért toboroz megfigyelőket a magyar titkosszolgálat

Havi bruttó 660 ezer forintos fizetésért keres műveleti felderítőket, azaz figyelőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. Nemrég több tízmilliárd forinttal növelte a kormány a titkosszolgálatok költségvetését, a támogatások egy jelentős része bérköltségre megy.

Műveleti felderítőket toboroz a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), a 660 ezer forintos bruttó alapbér mellé bruttó 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek – írja a HVG. A munkához csak érettségit és büntetlen előéletet követelnek meg, de előny a felvételinél

  • a jogosítvány,
  • a sportos életmód,
  • a nyelvtudás,
  • valamint a technológiák iránti érdeklődés.

CÉLSZEMÉLYEKET, CÉLOBJEKTUMOKAT KELL MEGFIGYELNI – STRESSZES MUNKA, KORREKT FIZETÉSÉRT

A műveleti felderítők a figyelők. Ezek azok a titkosszolgák, akiknek a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül. Nem egy családbarát, nem egy stresszmentes munka – állítják azok, akik egykoron ezen a területen dolgoztak, hiszen a figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg.

30 MILLIÁRD FORINTTAL NÖVELTÉK A TITKOSSZOLGÁLATOK BÜDZSÉJÉT

A titkosszolgálatok közül az NBSZ feladata egyébként a figyelők biztosítása, ugyanakkor az NBSZ egy szolgáltató: operatív munkájával a többi titkosszolgálatnak, a rendőrségnek és az adónyomozóknak segít. A szerv persze nem csak figyelőkkel dolgozik, például ők végzig a telefonlehallgatásokat, a lehallgatóberendezések telepítését, a titkos házkutatásokat is.

Az, hogy toboroznak a szakszolgálathoz, nem meglepő: a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb