Sport

Hatalmas bravúr Belgiumban: mindössze 16 éves, mégis a felnőtt mezőnyben döntőzött a szegedi kick-boxos tehetség, Bárdos Inez

Mindössze 16 évese, de már a felnőtt mezőnyben is döntőzött a szegedi kick-boxos tehetség, Bárdos Inez – tudta meg szerkesztőségünk a Szegedi Király Team Kick-box Akadémia közösségi oldaláról. Mint kiemelték, a szegedi csapatából 2 versenyző vett részt a belga Beveren városában nemrég 40. alkalommal megrendezett Flanders elnevezésű nemzetközi kick-box viadalon: Bárdos Inez és Nagy Bálint.

A tájékoztatás szerint Bárdos Inez a junior -50 kilogrammos súlycsoport mellett nevezett az eggyel magasabb korosztály, a felnőtt -50 kg küzdelmeibe is, mindezt a pointfighting szabályrendszerben, míg Nagy Bálint a Kadett 2 korcsoport +69 kilogrammos mezőnyében volt érdekelt, szintén ebben a szabályrendszerben.

BÁLINT EGY HAJSZÁLLAL MARADT ALUL ELLENFELÉVEL SZEMBEN

A szegediek azt írják, hogy Bálint lépett először tatamira a szegedi versenyzők közül, aki egy végletekig kiélezett mérkőzésen a legjobb 8 között 17:16 arányban, egy hajszállal maradt csak alul ellenfelével szemben, így ezúttal nem tudott dobogóra állni. Az előkelő 5. helyen végzett. A 16 esztendős Bárdos Inez a saját korosztályában, a juniorok közt, az elődöntőben sajnos kapitulált (1 ponttal maradt alul) ír ellenfelével szemben, de így is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

JUNIORKÉNT A FELNŐTT DÖNTŐBEN

Inez ezt követően kettőzött erővel rugaszkodott neki a felnőttek között az -50 kilogrammos súlycsoport küzdelmeinek. Előbb egy 23 éves horvát, majd egy szintén nála 6 évvel idősebb holland lányt győzött le, előbbit 1 ponttal, utóbbit meggyőző különbséggel, és jutott meglepetésére a felnőttek között a döntőbe. A döntőben aztán egy hosszabbításos, ki-ki mérkőzésen mindössze 1 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint neves olasz ellenfele, így ezüstérmet szerzett a felnőttek között mindössze 16 éves juniorként, ami hatalmas dicsőség. Mind a két szegedi versenyző – többedmagával – már javában az október első hetében, az olaszországi Jesoloban megrendezésre kerülő korosztályos világbajnokságra készül, mint a magyar pointfighting válogatott oszlopos tagja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb