Közélet

Orbán Viktor 2060-ig tartó Fidesz-kormányzásra készül – kiszivárgott a kötcsei beszéd, nem Szabó Bálint balhéja volt az egyetlen izgalmas tétel aznap

Sorban huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Fidesz a kötcsei pikniket múlt hétvégén, ahol a Superman-pózban elvitetett szegedi Szabó Bálint performansza mellett egyéb izgalmak is történtek. Bár Orbán Viktor bizalmi körben, sajtónyilvánosság nélkül beszélt egy szűk körnek, pénteken rengeteg dolog kiszivárgott a bent elhangzottakból.

A Szabad Európa – miután a miniszterelnöki beszéd tartalmát az ott tartózkodók egy részétől megszerezte – az alábbiakban foglalta össze zárt körben elhangzottakat:

SZIA URAM, 2060-IG TARTÓ FIDESZ-KORMÁNYZÁS, ÉRDEKEL?

Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt időben tudatosan nevelnek ki egy olyan új Fidesz-generációt, amelynek tagjai jól képzettek, képesek kormányozni, akiknek 2030 után akár 2060-ig is el kell tudniuk vezetni az országot. A Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) után a Nemzetközi Együttműködés Rendszerét is létrehozná, ezt szolgálja a Fidesz hálózatépítése konzervatív körökkel, think tankekkel, influenszerekkel.

2030-BAN EL KELL MAJD GONDOLKODNI, VAN – E ÉRTELME EU TAGNAK LENNI

A miniszterelnök szerint 2030-ra széteshet az eurózóna és akár maga az Európai Unió is, és 2040-re a francia városokban többségben lesznek a muzulmán bevándorlók, ami más uniós nagyvárosokban is megtörténhet. Ebben az esetben átértékelné a kapcsolatokat, mondván, mennyire európai egy ország, amelyikben az őshonos európai nemzetrészek néhány településre, kisebbségbe szorulnak.

A miniszterelnök szerint 2030-ban el kell gondolkodni az EU-tagság értelmén.

Várakozása szerint addigra a visegrádi négyek csoportja erős hatalmi központtá válik. Bár a háború miatt válságban van az együttműködés, hamarosan Pozsonyban és Prágában is olyan kormányok alakulhatnak, amelyekkel a Fidesz szövetséget köthet. 2030-ra a V4-ek nettó befizető tagállammá válnak, Orbán Viktor szerint akkor el kell gondolkodni az EU-tagság értelmén, azon, mit ad nekünk a tagság. Ha a válasz nem pozitív, le kell vonni a következtetéseket.

HELLO, CHINA!

A miniszterelnök szerint Európa nem készült fel a világpolitika olyan új szereplőire, mint Kína. Ő már 2010-ben látta, milyen hatékony a kínai államkapitalizmus, ezért hasonló gazdasági modellt alakítana ki, erre épül unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.

VÁLSÁG IDE VAGY ODA, ÚJABB CSALÁDTÁMOGATÁSI INTÉZKEDÉSEK JÖNNEK HAMAROSAN

A kormányfő négy stratégiai célból nem engedne semmilyen körülmények között:

  • Mindent megtenne a népesség növekedésért.
  • Hamarosan újabb családtámogatási intézkedések jönnek, amelyek részleteiről nem beszélt.
  • Megőrizné a teljes foglalkoztatottságot, a jövedelmeket, a jövedelemskála alsó negyven százalékának emelné majd a jövedelmét.
  • Modernizálná a gazdaságot, egyesítené a nemzetet.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb