Közélet

Novák Katalin megérkezett Londonba, hogy lerója kegyeletét II. Erzsébet temetésén

“Megérkeztünk Londonba, ahol Kumin Ferenc nagykövet és a királyi család képviseletében Mr. David Easton fogadtak. Innen megyünk tovább a Westminster Hallba leróni kegyeletünket” – írta vasárnap délután Facebook oldalán hazánk szegedi származású államfője, Novák Katalin.

London történetének legkomolyabb biztonsági művelete zajlik majd le II. Erzsébet királynő temetésének a napján, szeptember 19-én hétfőn a világ vezetői is végső búcsút vesznek a helyszínen a brit uralkodótól.

Magyarországot Novák Katalin képviseli a szertartáson.

FEGYVERESEK, MINDENFELÉ

II. Erzsébet királynő temetésének napján a valaha volt legösszetettebb biztonsági műveletet hajtják majd végre a hatóságok. A több százezres tömeg célpontjává válhat bármely nemzetközi terrorszervezetnek, ezért rendkívüli intézkedéseket vezettek be hétfőre.

A rendőrség mindenkit arra kért, hogy figyeljen és füleljen, maradjon mindig éber és higgyen az ösztöneinek. Felhívásukban azt is kérték, aki gyanús dolgot észlel az eseményen, azonnal jelentse. Lesz is kinek, ugyanis a hadseregtől a haditengerészetig minden fegyveres csoport tagjai jelen lesznek a főváros valamely érintett helyszínén. Sőt, a skót és az észak-ír rendőrségtől úgymond kölcsönbe is érkeznek aznapra kollégák a rendőrökhöz, hogy a hétköznapi feladatokat is megfelelő minőségben el tudják látni.

A brit titkosszolgálat közölte:

  • folyamatosan figyelik az emberek viselkedését és a telekommunikációs csatornákat.
  • Westminster környékén távcsöves fegyverekkel őrzik a terepet a tetőkről és búvónyílásokból a mesterlövészek. Őket speciálisan képezték ki arra, hogy képesek legyenek felismerni egy terroristát már a viselkedéséből.
  • A rendőrségi központban több száz rögzített térfigyelő kamerát figyelnek majd élő adásban.
  • A tömeget időközönként bombakereső kutyákkal fésülik majd át.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb