Mindenmás

A nap, amikor LIME rollerek nőttek ki a baktói töltés oldalából

LIME rollerek nőttek ki a töltés oldalából – írta Anita nevű olvasónk vasárnap délelőtt, a ritka természeti jelenséget Zombori József fotósunk nem sokkal később meg is örökítette. Amióta tavaly májusban, Szeged Napján Budapest után a megyei jogú városok közül elsőként a Napfény Városában tűnt fel a világ egyik legnagyobb közösségi roller kölcsönzője, rengeteg izgalmas eset történt a zöld-fehér kétkerekűekkel:

Tavaly május óta a szegedi utcakép teljesen megszokott része, hogy a zöld-fehér rollerek virítanak panelházak, kocsmateraszok vagy éppen bevásárlóközpontok környékén, azonban a mai eset nem teljesen szokványos. Hogy miért került a négy LIME a baktói töltés tövébe, egyelőre nem tisztázott, azonban elég kiadós büntetés lehet a dologból.

DRÁGA MÓKA SZÉTHAGYNI, DE MÉG DRÁGÁBB, HA KÁR IS KELETKEZIK A ROLLERBEN

Mint a LIME felhasználási feltételei írják, ha valaki véletlenül vagy szándékosan kárt okoz a járműben vagy elmulasztja megfelelően visszaadni és kár következik be, felelősséggel tartozik az ezzel kapcsolatos költségekért. Ez utóbbi a tájékoztató alapján elég masszív is lehet:

  • akár 171 000 Ft a nem elektromos
  • és 575 000 Ft az elektromos kerékpárok esetén,
  • míg a rollerek esetén 441 000 Ft,

amely összegek az érintett Termék javítási vagy pótlási költségei alapján kerültek meghatározásra. Ugyanezek a költségek vonatkoznak a bérlés kezdetétől számított 48 órán belül nem visszaadott Termékekre, amelyeket elveszettnek vagy eltulajdonítottnak tekintenek és – a körülmények függvényében – rendőrségi feljelentést is tehetnek ellened, ha tróger voltál.

A cég ÁSZF-je egyértelműen leszögezi, hogy tilos off-road célokra használni a rollereiket.

“Tilos a Szolgáltatásokat a Termékek nem rendeltetésszerű használatára igénybe venni. Ezek közül néhány egyértelmű, de pl. tilos a versenyzés, a terepkerékpározás, kaszkadőr vagy ügyességi mutatványok végrehajtása és ne vidd a Terméket terepre vagy hatalmas mennyiségű vízbe (a normál városi használaton túl persze)”

– írják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb