Kikapcs

Lufit vagy életet, a Guinness-rekorder Csatai Gergő veszi be a Garden Bistro-t most vasárnap

Vannak arcok Szegeden, akik legalább annyira hozzátartoznak már a Napfény Városához, mint a halászlé, a fűszerpaprika vagy a rakpart lépcsőin ülve trécselés. Pont ilyen Csatai Gergő is, aki gyerekkori álmából csinált karriert, jelenleg Európa első számú lufizsonglőrei között tartják számon, és három éve még egy Guinness-rekordot is behúzott. A léggömbök ura vasárnap a Garden Bistro & Beach Szeged felé veszi az irányt, ha egy nagyon pocsék szóviccel akarnánk zsonglőrködni, címünkben a “lufit vagy életet” felütés helyett a “lufit vagy ételtet” mondatot írtuk volna.

Ő ITT MR. GERGŐ

“Gergő egy sztár” – írta az egyik kommentelő a közismert szegedi lufibűvész oldalán és a kijelentésben van is valami. Az eredetileg közgazdász végzettségű fiatalember 2019. augusztus 20-án legalább 30-40 ezer ember előtt állított fel egy hivatalos világrekordot, a Huszár Mátyás rakparton, az Államalapítás Ünnepén.

“Öt megadott lufi figurát kellett bekötött szemmel a lehető leggyorsabban meghajtogatnom, a rekordszövetség olyan figurákat adott meg, mint a cica, virág, kutya, kard, csiga, és a hernyó. Pontosan úgy zajlik, hogy a lufit felfújva adogatják neked, miközben te bekötött szemmel készíted a figurákat, és nekem sikerült ezt 44,25 másodperc alatt elkészítenem, amivel a világon a leggyorsabb voltam”

– elevenítette fel a lufitörténeti pillanatot Gergő egy korábbi Szeged365 interjúban.

10-ből 10 szegedi gyerkőc kedvence vasárnap a Gardenben ontja majd a lufis csodákat, a szervezők tájékoztatása szerint 12 és 14 óra között minden gyermekvendéget egy-egy remekművel meglepve, mindezt természetesen díjmentesen.

Asztalfoglalás az eseményre: 06704273366

Ő ITT MR. GARDEN

Ha már Garden, három dolgot mindenféleképp ki kell emelnünk. Az egyik a Damjanich utcában működő bisztró jellegzetes déli kínálata, amelynek kapcsán legutóbbi ott jártunkkor megállapítottuk, hogy “fél Szeged ide jár ebédelni”. Nem véletlenül, a különféle menüvariációk már 1550 Ft-tól elérhetőek és színvonalban, minőségben simán hozzák az a la carte konyhájuktól megszokott nívót. Mondhatni, a hülyének is megéri ilyenkor elkocsikázni a belvárostól pár percnyire, arról nem is beszélve, hogy a parkolás továbbra is díjmentes (meg ugye, van is parkolóhely, ami nagy kincsnek számít).

A másik az a la carte kínálat, amelyet a legutóbbi frissítéskor teszteltünk. A szerkesztőségi kedvencünk akkor a környék legemberesebb téglalap-pizzája volt, ami egy 42 centi hosszú, szögletes csoda, baconnel, mozzarellával, parmezánnal és az egész kompozícióval klasszul harmonizáló sült hagymával.

A Garden-mesterhármas utolsó tétele a 2022-es őszi programkínálat, ami az ország egyetlen Jolly-jától kezdve Balla Géza borvacsoráján át a SZIN repterező kedvencéig meglepően erős kavalkádot ígér.

Apropó, Jolly-jegyetek van már?

Garden Bistro & Beach

Szeged, Damjanich u. 7, 6724

06 70 427 3366

gardenbistro.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb